Antikgård för spirande hjärtan

Bok av Åsa Hallengård
Fyra år har gått sedan ödet förde samman ett brokigt gäng på den där antikkursen. Sedan dess har livet inte visat några tecken på att sakta ner - tvärtom. Sjuttioplussarna Kristina och Per-Olof tar sig an ett ambitiöst projekt när de bestämmer sig för att renovera det gamla ödetorpet. Allt hade varit frid och fröjd om det inte var för att Per-Olof verkar dölja något. Eller är det bara Kristina som inbillar sig? För Maria och Martin har livet tagit en ny vändning med den populära inredningsfirman och paret fullkomligt sprudlar av idéer. I Köpenhamn verkar Peter och Karls äktenskap mer stabilt än någonsin - dessutom blir de till Peters stora lycka plötsligt föräldrar på deltid. Men orosmolnen väntar alldeles runt hörnet, i form av hans egen syster och hennes pojkvän. Och Klara får en minst sagt obehaglig överraskning när exet Tobbe kommer tillbaka... "Antikgård för spirande hjärtan" är den tredje och sista delen i Antikkursen-trilogin. De två första delarna är "Antikkurs för vilsna hjärtan" och "Antikcafé för kantstötta hjärtan". Åsa Hallengård är en svensk författare och lärare som debuterade med feelgood-romanen "Antikkurs för vilsna hjärtan" 2019.
Nu har jag äntligen lyssnat på den tredje boken i Åsa Hallengårds serie om personerna som möttes på en antikkurs för fyra år sedan. Denna tredje bok heter Antikgård för spirande hjärtan.

Vi får alltså följa samma karaktärer som i de tidigare böcker och de fina relationer och band som skapats. Detta är riktig feelgood, utan att bli sötsliskigt då allvarliga ämnen tas upp. Berättelsen ger mig hopp om att bara det finns mod att öppna sig för andra kan det bli väldigt bra!

Om du inte läst serien innan rekommenderar jag den!
Tredje delen i Åsa Hallengårds trilogi om en udda samling människor, som möts på en antikkurs och blir vänner. Nu ska det färdigställas en gård med plats för både restaurang, ateljéer och boenden. Samtidigt händer både det ena och det andra i de olika karaktärernas liv, och genom allt finns de där för varandra och stöttar och hjälps åt. Lättläst, mysigt och hjärtevärmande.