Antikkurs för vilsna hjärtan

Bok av Åsa Hallengård
Kristina blir högst motvilligt kursledare för en antikkurs. Hon vill inte träffa nya människor utan trivs bäst hemma. Eller gör hon verkligen det? Vilka hemligheter bär hon på? Medelåldersparet Martin och Maria kämpar med sitt haltande förhållande. Kursen blir en sista utväg att lappa ihop äktenskapet. Klara, den unga, vilsna, ensamstående mamman råkar vinna kursen i en tävling. Kan hon kanske sälja vinsten så att hon slipper att gå? Änklingen Per-Olof blir övertalad av sina döttrar att komma ut och träffa folk. Kocken Peter är den ende som faktiskt ser fram emot att lära sig mer om antikviteter. Under kursens gång flätas de olika kursdeltagarnas öden in i varandra. Vänskapsband knyts, kärlek spirar och hämnden är ljuv. "Antikkurs för vilsna hjärtan" är hjärtevärmande feelgood-roman. Åsa Hallengård är en svensk författare och lärare som debuterade med feelgood-romanen "Antikkurs för vilsna hjärtan" 2019.
Älskar att få följa alla vilsna själar som går en antikkurs. Det blir en grupp individer som verkligen finner varandra. Jag fastnar framförallt för Klara och Ester som kommer från en kämpig bakgrund. Så mysig bok!
Härlig och engagerande feelgood. Man vill verkligen karaktärernas bästa och följer med spänning deras med och motgångar. Författaren skriver bra och har lyckats skapa ett persongalleri med hög igenkänningsfaktor från det verkliga livet!
En härlig bok där man får följa flera väldigt olika karaktärer. En berättelse om hur deras vänskap byggs upp med en antikkurs som grund. Gillade att alla karaktärer var så olika, men att man kan hitta vänskapen hos varandra ändå!
Boken handlar om sju personer som anmäler sig till en antikkurs och man får följa dessa personer på olika sätt. Det utspelar sig i Landskrona
I boken får vi lära känna deltagarna och ledaren på antikkursen som ges under 10 kvällar. En blandning av karaktärer som blir fantastiska tillsammans. Det här är riktig feelgood.

Inte för glättigt och naivt, Åsa tar upp riktigt tunga ämnen som misshandel, homofobi, sorg och ensamhet. Men trots att dessa ämnen tas upp på ett realistiskt sätt, lyckas hon göra allt så hoppfullt! Den här boken rekommenderar jag till alla som vill ha en trevlig lässtund, särskilt om ni känner att oron för världsläget tar för stor plats.