En pil i mitt hjärta

Bok av Anna Fridh
Året är 1910 när föräldralösa Klara Holmlund lämnar hemstaden Stockholm för att söka arbete på en avlägsen herrgård i Norrland. På herrgården bor Vera och Edvard Jensen med sexåriga dottern Emelie, samt fru Jensens gamla mor. Femtonåriga Klara får arbete som barnpiga åt Emelie som lever ett sorglöst liv på herrgården. Snart inser Klara att livet på herrgården inte är vad det verkar vara. Medan hon lockas av en kärlek så förbjuden att den knappt får nämnas i ord, slits hon också mellan viljan att vara till lags och den egna kampen för självständighet. En pil i mitt hjärta är en roman om att få skriva sin egen historia, att följa oskrivna regler och stå upp för sig själv när livet är som allra svårast.
En svensk debutantförfattare som skriver väldigt bra om hur det var att leva i början på 1900-talets Norrland. Där den föräldralösa flickan Klara får anställning hos en välbärgad familj som deras barnflicka. En mycket fin skildring där det förbjudna lockar och spänningen i det och vad som kan hända!

Året är 1910 när föräldralösa Klara för första gången lämnar sin hemstad Stockholm.
Hon är på väg till en avlägsen herrgård i Norrland där hon får arbete som barnpiga åt herrgårdsparets sexåriga dotter Emelie. Ganska snart inser dock Klara att livet på herrgården inte är vad det verkar vara.
Samtidigt som hon lockas av en kärlek så förbjuden att den knappt får nämnas i ord slits hon också mellan viljan att vara till lags och den egna kampen för självständighet.

En pil i mitt hjärta är en historisk roman som innehåller förbjuden kärlek och spänning. Det är en gripande berättelse om att få skriva sin egen historia och stå upp för sig själv när livet är som allra svårast. Anna Fridh är född 1972. Hon är uppvuxen i Skellefteå, men bor sedan 2009 med sin familj i Ås, Jämtland.
Klara blir föräldralös när hon är 16 år o räknas som giftasvuxen Året är 1910. Hon åker från Stockholm till Norrland o tar tjänst som barnpiga åt Edvard o Vera Jensen Hon lockas in i en förbjuden kärlek som får konsekvenser. Jag lyssnade på boken o tyckte om den. Lättlyssnad o filmisk
Jag har läst en mycket finstämd debut! 15-åriga Klara är föräldralös och bestämmer sig för att flytta från Stockholm och arbeta som piga på en herrgård i Norrland. Året är 1910 och vi får en inblick i hur livet som fattig piga kunde se ut i Sverige vid denna tid. Vi får några återblickar till Klaras liv med föräldrarna fortfarande i livet och det är charmiga minnen som ger ledtrådar
till vem Klara är i dag men också varifrån hon kommer och hur hon formats och varför. Större delen utspelar sig dock under åren 1910 och framåt. Allt är inte riktigt som det verkar på herrgården.. och dessutom brottas Klara med förbjudna känslor. Efter att nyligen ha läst Ida Andersens I oxögat fick jag mersmak för historiska romaner och denna är också mycket läsvärd. Relativt korta kapitel och ett språk som flyter på riktigt bra tillsammans med den fina berättelsen gör detta till en härlig läsupplevelse och är verkligen något jag rekommenderar! Jag hoppas så att Anna Fridh fortsätter att skriva!