Den andra pandemin

Bok av Daniel Sandberg
Tre personer i Stockholm blir hastigt sjuka i en mystisk sjukdom och de vårdas isolerade på sjukhus. Samtidigt är Noah, en epidemiolog från USA, i Sverige och han blir besatt av sitt arbete med att hindra smittspridningen av det kända viruset som har otäcka likheter med ebola. Men allt fler insjuknar och det verkar omöjligt att få stopp på smittan.
❥ Recension

Baksidetexten tilltalade mig verkligen och jag såg fram emot att börja läsa den här boken. Och den överträffade mina förväntningar! Den är riktigt, riktigt bra och väldigt, väldigt spännande.

Det är två berättarperspektiv, Noah och Katie. Det är framförallt Noah man får följa, som är amerikansk epidemiolog. Man får följa både hans arbete vid utbrottet och utvecklingen i både Sverige och USA men även hans tankar och oro för sin fru Katie och lilla dotter som befinner sig på annan ort. I början av boken får man en liten sneak peak av slutet och får veta att de bestämt en plats att mötas på och sen under bokens gång får man då och då följa Katies och dotterns kamp och resa. Det här upplägget är perfekt för denna typ av bok. Spänningen byggs sakta upp och man vill hela tiden läsa ett kapitel till. Varje kapitel börjar även med t ex Dag 11, Dag 32 etc. En detalj jag gillar.

Berättelsen är en vansinnigt spännande mardröm med fängslande språk och välskrivna dialoger. Boken har ett bra driv, korta kapitel och känns både realistisk, seriös och med gedigen research i bagaget. Att detta är en debutbok är för mig helt otroligt. Jag hoppas att Daniel Sandberg skriver fler böcker för jag vill läsa mer av honom!

Boken får 🌲🌲🌲🌲 av 5.
En roman med högt tempo och en svindlande aktuell handling. Karaktärerna känns så nära att jag kan röra vid dem.
En väldigt välskriven och mystisk bok som på ett sätt påminner om dagens Corona pandemi. Boken har ett bra flöde och man kommer lätt in i handlingen och en sann bladvändare. Man har lätt att dras med i berättelsen och karaktärerna är välskrivna så man följer enkelt med i handlingen.
Verkligen en bra bok som speglar dagens samhälle med Corona fast tusen gånger värre.