Tidssvävarna

Bok av Anette Junie Holmström
Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt? Det tänker de försöka ta reda på med hjälp av tidsmaskinen. Men funkar den verkligen? När det sedan visar sig att Pål ska på tältsemester med sin pappa till samma plats som tonårsgänget försvann på skruvas spänningen bland vännerna upp. Men vad är det för konstigheter som Pål råkar ut för hela tiden? Varför är det fotspår i askan? Och varför känner han sig iakttagen? Tidssvävarna är en ungdomsroman om vänskap, mod och rädsla blandat med övernaturliga inslag där alla kompisar har en önskan om att kunna resa tillbaka i tiden och ställa saker och ting som har blivit fel till rätta. Tidssvävarna är den första fristående delen i bokserien om kompiskvintetten.
2 utgåvor
Välj utgåva
TidssvävarnaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178851775
TidssvävarnaSvenska - E-bok
ISBN: 9789178852079
I boken blandas vänskap och mod med övernaturliga inslag. En spännande, lite läskig bok med mycket magi. Det är bra att boken har korta kapitel, det gör att den är lättläst och spänningen håller i sig ända till slutet. Det här är en bra ungdomsbok.
Jag gillar att allt inte är så enkelt för ungdomarna, alla har sina bekymmer att hantera och det gör berättelsen levande.
Bra med korta kapitel, boken blir lättläst.
Det är en blandning av mystik, spänning, glädje och sorg.
Som ungdom älskade jag att läsa Femböckerna, jag tycker det här är en modern version av dom.
Tidssvävarna är en fantastisk ungdomsroman som uppfyller alla krav. Berättelsen är fartfylld och spännande. Komiken blandat med övernaturlighet ger ett mycket tillfredsställande resultat. Bland all spänning ryms även allvar och stora igenkänningsfaktorer vilket gör att man sympatiserar mer med karaktärerna.

Perspektiven varierar från olika karaktärer, därför får man mer insyn och en större överblick. Språket är vackert och målande.

Tidssvävarna är en ungdomsroman men jag kan rekommendera boken till alla som älskar spänning, relationer och övernaturligt. Suveränt bra bok!