Nomad

Bok av Ulrica Norberg
Att vandra har blivit en livsstil "Bland dessa tusenåriga berg kände jag mig så sedd, så hållen, så ett med livet. Jag ville stanna där för evigt och varje minut och varje andetag var som plåster på alla sår jag någonsin haft." Människan har alltid varit en vandrande nomad, på ett eller annat sätt. Har det inte handlat om att jaga efter föda så har det varit för att utforska oss själva och livets alla mysterier. Vi utvecklas när vi är i rörelse, både fysiskt och psykiskt. Idag ägnar sig en fjärdedel av svenskarna helst åt vandring under en semester i Sverige, enligt Svenska Turistföreningen. Naturen är inte bara en plats för återhämtning och läkning. Den kan även vara en kroppslig och själslig träningslokal. Genom att koppla ner teknologin och istället koppla upp oss mot naturen stärker vi relationen till vår jord och vår hälsa - ett steg i taget. I Nomad utforskar hälsoförfattaren Ulrica Norberg den nya globala livsstilstrenden nomadism. Hon förklarar vad som händer i kroppen och varför vandring hjälper oss att hitta mer balans, oavsett var i livet vi befinner oss. Boken är även en guide till några av de bästa vandringslederna - i Sverige och utomlands. Den innehåller också praktiska tips och smarta packningslistor. Tiden är inne för oss alla att komma i kontakt med vår egen inre nomad. *** ULRICA NORBERG har rest och vandrat världen över de senaste tjugo åren och har skrivit ett tiotal böcker om yoga, hälsa och träning, bland annat bästsäljande Yoga en kvart om dagen, Poweryoga, Återhämtning och Andas. Förutom författare är hon en av Nordens mest populära och erfarna yogalärare.
2 utgåvor
Välj utgåva
NomadSvenska - E-bok
ISBN: 9789150766073
I boken Nomad skriver hälsoförfattaren Ulrica om den nya trenden att vandra. Hon skriver om vad som händer med oss människor både fysiskt och psykiskt när vi beger oss ut i naturen och vandrar. Ulrica delar med sig av sina tankar och reflektioner kring sina erfarenheter kring vandring.

Den här boken är lättläst och välskriven. Ulrica delar med sig av vackra bilder och kloka citat som "Att stanna upp ett tag kan vara enda sättet att orka gå vidare" (från Olle Wedholm), att läsa citaten fick mig att stanna till i läsandet och fundera över budskapet. Den första delen av boken handlar om Ulricas erfarenheter och tankar kring vandring om vad den gör och vilken betydelse den har för oss människor. I slutet av boken blir den mer saklig, här får man tips på vandringsleder både i Sverige och från andra länder, tips på olika internetsajter där jag kan söka mer information, packlistor och lite vett och etikett om hur man ska vara och bete sig ute på vandringslederna.
Det här är verkligen en bok i tiden - nu när världen ser ut som den gör och vi inte kan resa som vi vanligt så upplever jag att vandring verkligen har blivit ett nytt intresse hos många och det är ju helt fantastisk. Den här boken är väldigt inspirerande och jag blir verkligen sugen på att söka mig ut i naturen och få känna friheten och tystnaden ute i naturen, få kraft och energi, att upptäcka nya saker både om mig själv och den fantastiska natur som finns runt omkring oss.
En inspirationsbok för de som funderar på att börja vandra eller de som är mer erfarna. Inspiration varvat med egna erfarenheter, tankar och upplevelser.
Men boken handlar om så mycket mer än vandring, den handlar även om hur viktigt det är att vi tar hand om oss själva, att vi ska mår bra. Mellan självupplevda naturupplevelser finns små tankeväckande citat instoppat på ett bra sätt. Jag gillar hur boken är uppbyggd med egna erfarenheter, tips och foton från vandringar. Boken är lättläst och lätt att ta till sig. I slutet finns även tips på vandringsleder man kan bege sig till, både lätta och mer krävande i Sverige och övriga världen.
En fin och bra bok som väcker tankar hos mig. Livet är till för att må bra och att man ska ta hand om sig själv!

Tiden är inne för oss alla att komma i kontakt med vår egen inre nomad!