Musse & Helium, #2

Jakten på Guldosten

Bok av Camilla Brinck
Det är bara de två små mössen Musse och Helium som kan rädda Djurriket och dess invånare från de onda Duvjägarna. Allt hänger på att de hittar Guldosten. I den spännande jakten möter mössen både goda och onda varelser. Vem de kan lita på är inte lätt att veta. Det visar sig att deras vänner Ta-Ta och Tant Gamelina inte har berättat hela sanningen om Djurriket. Hemligheterna och överraskningarna är fler än de kan räkna! Det händer mystiska saker som inte går att förklara osynliga broar dyker upp, varelser går upp i rök och stubbar verkar kunna prata. Det blir ingen lugn start på äventyret för våra små vänner. Men viktigast av allt ... nu är dom på väg. Låt äventyret börja på riktigt! Musse & Helium 2: Jakten på Guldosten är andra delen i den spännande serien om mössen Musse och Helium.
Musse & Helium del 2: Jakten på Guldosten av Camilla Brinck.
Helt fantastiska högläsningsböcker med otroliga illustrationer 😍
Syskonen Musse och Helium är ute på sitt livs äventyr, de måste finna sina föräldrar som är Kung och Drottning i Djurriket. De försvann när de skulle gömma Guldosten från onda duvor.
Syskonen möter mycket oväntat i den annorlunda världen i Djurriket, de har vuxit upp i människovärlden där magi inte är vanligt. Nu stöter de på djur och växter som är obekanta för dem och tyvärr hörsammar inte Musse varningen utan smakar på en läcker svamp som ger honom konstiga upplevelser.
Tur de har hittat en vän, Molo, som följer dem på resan. Men Molo har svårt med minnet, han är osäker på mycket runt omkring dem och vart de ska gå där det är säkrast.
En snurrig, spännande och fartfylld bok med många tokigheter som uppskattas av 7-åriga dottern.
Utgiven 2019
Fortsättning på äventyret med de modiga små mössen! Fina illustrationer, spännande läsning och fina möten med lustiga karaktärer. Rolig att läsa både för vuxen och barn! För att få ut mesta möjliga rekommenderas dock att läsa första boken innan man läser följande delar.