Musse & Helium, #4

I Duvjägarnas klor

Bok av Camilla Brinck
Tillsammans med katten Sigge är de små mössen Musse och Helium återigen på väg in i Djurriket för att fortsätta sitt livsviktiga uppdrag -- att hitta både Guldosten och sina föräldrar. Med hjälp av prinsessan Frahs flygande hundar svävar de fram över det snötäckta Lindrizia. Men de hinner knappt landa förrän de upptäcker att det kryllar av onda Duvjägare inne i Djurriket, redo att ta dem till fånga så snart de lämnar Lindrizia. Endast ren och äkta magi kommer kunna hjälpa dem förbi. Som ni redan vet så befinner de sig i en värld där vad som helst kan hända. Och i det här äventyret stöter de på kamouflerade sköldpaddor, sovdrakar och pratande båtar. Men det mest oväntade av allt är en vacker spion, som rapporterar allt den ser till de hämndlystna Duvjägarna. Kan Musse och Helium undkomma deras klor och rädda Djurriket och dess invånare en gång för alla? En bok för hela familjen! Vänder sig främst till barn mellan 6-10 år, men passar även utmärkt som högläsningsbok för barn från 4 år.
Musse & Helium, del 4 I duvjägarnas klor, av Camilla Brinck.
Äventyret för mössen Musse och Helium fortsätter. Nu tar de sig från Lindrizia till Djurriket igen och deras sällskap är katten Sigge.
Spänningen är hög, faran lurar i varje regndroppe och det vackra kan vara en förtäckt spion. Vem är vän och vem är fiende.
Tur sällskapet oftast möter vänligt sinnade individer som hjälper dem på vägen.
Men innan boken är slut är katastrofen ett faktum och vi biter naglarna av rädsla här hemma.
Snabbt måste vi låna femte boken på biblioteket för att läsa hur det kommer att gå för äventyrarna på deras viktiga uppdrag!
Jag har läst den här boken för dottern som älskar skämten, spänningen och de otroliga illustrationerna 😍
Utgiven 2020
Bok nummer fyra i denna härliga fantasyserie är nu utläst och kan bara säga WOW! Spännande och rolig i vanlig ordning och tusen tummar upp för en välskriven bok och de fantastiska bilderna som är med.

I den här boken får vi fortsätta följa Musse och Helium i äventyret och jakten på Guldosten och föräldrarna. De tar sig tillbaka till djurriket men något händer precis vid gränsen som gör att dem måste tänka om i planerna. Hur ska de klara sig och kommer dem klara av att komma längre på detta äventyr? Blommor som är spioner, drake som sover, sköldpadda som är maskerad, stort hål som man kan falla ner i. Mycket händer på äventyret och de måste ständigt hålla koll så inte duvjägarna tar dem.

Slutet gör en väldigt nyfiken på nästkommande bok och jag/vi längtar verkligen till dess!