Musse & Helium, #1

Mysteriet med hålet i väggen

Bok av Camilla Brinck
Musse och Helium är två små möss som bor hemma hos Camilla. Hur de kom dit är det ingen som vet, men konstigt nog kan mössen prata och Camilla förstår dem. En dag hittar mössen ett hål i väggen som leder till en annan värld ? Djurriket. Det visar sig att Musse och Helium är prins och prinsessa i Djurriket, men har skickats därifrån eftersom onda Duvjägare vill ta dem till fånga för att på så sätt komma över rikets största skatt, Guldosten. Musse och Heliums föräldrar, kungen och drottningen, är mystiskt försvunna, men det finns andra varelser som skyddar och hjälper dem. Varulven Ta-Ta, Tant Gamelina och grislejonet Charlie är bara några av alla mössens fantastiska vänner i Djurriket. Nu måste Musse och Helium finna Guldosten innan Duvjägarna fångar dem ... Camilla Brinck har skapat en helt unik och myllrande fantasivärld fylld av humor, spänning och färgsprakande miljöer. Boken för tankarna till klassiker som Harry Potter, Narnia och Alice i Underlandet men för yngre publik. Musse & Helium producerades ursprungligen som en ljudsaga, där Camilla själv gör alla röster. För att transkribera sagan till tryckt text har Camilla tagit hjälp av Maria Isacsson, som tillsammans med Camilla skrivit om historien med perfekt tonträff. Nominerad till Årets ljudbok för barn 2017!
En fantastisk bok för stora och små som får fantasin att flöda.
Musse och Helium är två möss som lever i människovärlden i Camillas lägenhet. Hon tar hand om dom och de kan prata med varandra. En dag hittar Musse och Helium ett hål i väggen, de sugs ner i hålet som leder dom till Djurriket. I djurriket är Musse och Helium prins och prinsessa!
Men! Duvjägarna är ute efter dom och Kungen och Drottningen är borta och likaså den otroligt viktiga guld osten. Musse och Helium måste hitta guldosten för den som har den blir den som styr i djurriket. Tillsammans med varulven Ta-Ta får de information om djurriket om de goda och de onda. Verkligen spännande att läsa för barn.
🐭 Plötsligt ville jag bara ta bort musfällan under vasken 😱🤣
En spännande och helt ljuvlig bok där vi får träffa Musse & Helium som inte är 2 helt vanliga möss...
De två små mössen bor hos Camilla som har gjort att dom känner sig som hemma men plötsligt från ingenstans dyker de upp en fläck på väggen - den har inte funnits där tidigare... nyfikna som dom båda är går dom fram till fläcken för att upptäcka att det är ett hål i vägen.
Ett magiskt hål... ett tu tre sugs dom in i hålet som formar sig som en tunnel och innan dom vet ordet av så är dom i en annan värld full av magi❤ rädslan o spänningen hos dom båda är på topp.

Med nyfunna vänner får dom här höra ord som: duvjägare, guldost, bladpratare o samband med - ni kommer att ge er av på ert livs äventyr... vi behöver er hjälp.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Denna kan jag tänka mig passar från ålder 5-6 &.. tja... jag är 40 och blev helt trollbunden 🤪 så all The Way up 👍

Fantastiska bilder & ett stort plus för att de gömmer sig budskap som hyr viktigt det är med vänskap, tillit & omtanke ❤💕
Fantastiskt rolig, spännande och mysig bok för både barn och vuxna! Fina illustrationer och fin historia!
En jättefin kapitel bok om Musse och Helium och värld kallad djurriket. Rolig,spännade och med fantastiska bilder 😍
Musse & Helium, del 1: Mysteriet med hålet i väggen av Camilla Brinck.
Äntligen har jag och dottern Snöfrid stiftat bekantskap med dessa kungliga möss. En fantastisk berättelse om två mussyskon som bott i människornas värld hos Camilla.
En dag när mössen är ensam hemma upptäcker de ett hål i väggen, innan de riktigt vet vad som har hänt sugs de in i hålet och hamnar i Djurriket. Ett rike som deras föräldrar är Kung och Drottning i, tyvärr är föräldrarna försvunna och de enda som kan hitta dem igen är barnen Musse & Helium. De förbereds för sitt livs äventyr genom hela boken, i de följande böckerna om mössen får vi följa dem på olika delar av sökandet efter sina föräldrar.
Här hemma har vi redan hunnit börja läsa andra boken 😃
En bok med fantastiska illustrationer, en berättelse om hopp och styrka där mössen visar prov på att vara lika tuffa som deras mentor och vän Ta-Ta som är en varulv!