Musse & Helium, #3

Äventyret i Lindrizia

Bok av Camilla Brinck
En bok för hela familjen! Vänder sig främst till barn mellan 6 och 10 år, men passar även utmärkt som högläsningsbok för barn från 4 år. Jakten på Guldosten fortsätter ... Nu får du följa med de små mössen in i ännu en magisk värld -- vinterlandet Lindrizia, som är prinsessan Frahs vackra rike. Men där bor också det hemska snömonstret Galaha. Om han får tag på Musse och Helium är deras äventyr över! Mössen möter inte bara otäcka faror på sin väg, utan får också se och uppleva fantastiska saker. Till exempel osynliga servitörer, en giraff med tre huvuden och flygande hundar! Kommer Musse och Helium att finna spåren som leder till deras föräldrar och Guldosten? Även om allt inte går som planerat, är en sak säker: Musse och Helium är mycket modiga. De gör verkligen sitt bästa för att rädda Djurriket och alla dess invånare från de onda Duvjägarna. Sagt om tidigare delar i serien: Det var länge sen mina barn och jag blev så uppslukade av en bokserie som vi blivit av Musse & Helium. Stort tack för underbara böcker! Sofia Jurander Wow, vilken förtrollande bok! Både storyn och bilderna är i Disney-klass. Musse & Helium har gjort ett starkt intryck på oss alla i familjen. Madelene Eriksson Rajala Man får möta magiska sagovärldar och stöter på fantasifulla varelser som skapar en WOW-känsla hos barnen. Barnboksfamiljen Camilla Brinck har skapat en unik och myllrande fantasivärld fylld av humor, spänning och färgsprakande miljöer. Musse & Helium producerades ursprungligen som en ljudsaga och nominerades till bästa ljudbok för barn 2017.
Musse & Helium del 3: Äventyret i Lindrizia av Camilla Brinck.
Musse och Helium fortsätter sitt äventyr in i vinterlandet Lindrizia.
På väg till det sagolikt vackra slottet där prinsessan Frah bor händer en olycka som försätter Helium i livsfara. Tack och lov kommer katten Sigge (som mössen känner från människovärlden) och räddar både Helium och Musse.
Nu får de vila upp sig i det fantastiska slottet och träffa flera av Lindrizias medborgare som förbryllar trion på många olika sätt. Tur att alla är väldigt snälla, alla utom Galaha - honom ska vi passa oss för!
Den här delen var mer tokig än fartfylld som föregående böcker. Nu väntar vi på att få tillgång till del 4 för att fortsätta äventyret 💙
Utgiven 2019
Både dottern och jag uppskattar dessa böcker och just del 3 tycker vi är lite mer ryslig än tidigare böcker. Mysig, fina illustrationer och boken ger oss viktiga diskussionsämnen på ett fint sätt!
Som förälder är jag kluven till denna serie av böcker. Dottern har tyckt väldigt mycket om böckerna och det kan jag förstå. De är spännande, roliga och med oerhört vackra illustrationer. Vi har hittills läst dem högt, men jag tror att det kan vara en serie hon kan komma att läsa själv när hon väljer att läsa lite tjockare böcker själv.

Och det är här jag har min invändning. Jag tycker att språket tidvis haltar. Ibland är meningsbyggnaden konstig och man får läsa både en och två gånger för att få sammanhanget klart för sig.

Men nu riktar den ju sig till barn och barnet i familjen älskar den, så därför får den ändå 4 stjärnor.
En perfekt bok, den tredje i serien, att läsa högt för 6-9åringar. Ett spännande äventyr där de två mössen Musse och Helium letar efter guldosten och sina försvunna föräldrar. Härliga bilder som förstärker berättelsen.