Fina flickor

Bok av Marianne E. Gunve
En välskriven bok med en historia som känns äkta,tankarna går till att med den kvinnosyn som var innan 2a världskriget är den som min mammas generation växte upp med.
En kvinna skulle sköta hem och barn och det var mannen som skulle förvärvsarbeta.

Huvudpersonerna i boken är Clary som kommer från en medelklassfamilj och Bruno som är arbetarklass.Deras vägar möts på en dans på Folkets Hus.De blir förälskade och deras relation är inte alltid lätt.Clarys familj är inte stormförtjusta i Bruno så hon får verkligen kämpa för att relationen ska bli godkänd.

Vissa krockar blir det mellan Clary och Bruno,det sexuella är en kamp mot vad sim anses vara rätt mot känslor som flammar.Clary vill inte vara en hemmafru utan vill ha ett arbete.Hon blir sömmerska och utför arbetet väl.När en fnurra på tråden uppstår mellan de unga tu tar hon tjänst som hembiträde i Stockholm där även hennes syster Maud finns.
Bruno och Clary hittar tillbaka till varandra och gifter sig,de lever sitt liv i småstaden där hon är uppvuxen.

Boken ger ett bra porträtt om hur livet var under mellankrigstiden,det är toppar och dalar .Jag ser fram emot att läsa del två och tre om Clary och hennes liv.En välskriven bok som öppnar tankegångar om vad som både var bättre och sämre förr kontra emot idag.