list of Pixar films, #22

Framåt

Onward
Film från 2020 regisserad av Dan Scanlon
En otroligt bra familjefilm! Den har en bra handling, med viktiga teman och är desutom väldigt fint gjord och "vacker" att se.
En ny favoritfilm i familjen. Den är fin, spännande, rolig och nördig. Vi vuxna tyckte om den lika mycket som barnen, om inte lite mer. Helt perfekt för oss!
Ett fint tillskott till Disneyfamiljen! Framåt är en väldigt spännande och charmig familjefilm som tar upp budskapet: att ta vara på och älska de man har i sin närhet.

Handlingen är händelserik och charmig, men ibland blev den lite typisk för Disney. Detta är dock inget problem om man älskar Disneyfilmer för alla deras filmer har det lilla extra som gör att man gärna tittar på filmerna flera gånger om.

En härligt familjefilm med flera nervkittlande moment som jag absolut kan rekommendera.
En film som passar både stora och små, som även poängterar viktiga saker om familjerelationer. Verkligen sevärd!
Även om jag skulle kalla mig själv vuxen så älskar jag att sätta mig med en filt i soffa och sätta på någon av mina favorit animerade filmer, och detta är en film som definitivt kommer ta en plats på den listan. Filmen utspelar sig i en magisk värld med varelser som du inte skulle se komma gående på våra gator. Trots det byggs filmen upp runt en mycket mänsklig berättelse om tonårsproblem, avundsjuka, stolthet och den där kärleken men också ilskan som kan skapas syskon emellan.

Ian är en tonåring som bor tillsammans med sin storebror Balder och mamma Laura i en värld med troll, älvor och andra mystiska väsen. Pappan till de båda bröderna dog när Ian var mycket liten. När Ian fyller 16 ger hans mamma honom en present från pappan som visar sig innehålla en hemlighet angående Ian. För många av varelserna i filmer är magin något som till hör det förflutna och något man inte längre använder sig av i den värld de nu lever i, men presenten från Ians pappa gör att det magiska åter kommer till liv och ger bröderna en möjlighet de enbart kunnat drömma om. Presenten leder bröderna i en riktning som för dem på ett fartfyllt äventyr där de möter varelser och motgångar som testar deras samarbete, tilltro till varandra och relation.

Det är en mycket vacker och genom tänkt film Pixar har skapar för oss att njuta av. I slutet fick till och med jag torka de tårar som föll ner för min kind på grund av de känslor som filmen tog fram i mig. Absolut en film värd att se, med eller utan barn.
Det här är en film som passar perfekt att se tillsammans hela familjen. Spänning, äventyr, vänskap och syskonkärlek, en hel del sorg och vemod, många skratt och såklart massor av magi. Missa inte!
En välgjord och hjärtevärmande film för hela familjen i sann Pixar-anda. Den utforskar, i en genomtänkt och fin mix av humor och allvar, ett ämne som är relativt obehandlat inom genren: manliga familjerelationer. En riktigt härlig filmupplevelse!
Jättebra film. Fin och sorglig film. Fäller några tårar varje gång. Jättebra animation, visuellt tillfredsställande och oväntat slut.