Bad Nana, #1

Min galna mormor: Gammal men inte klok

Bad Nana - Older Not Wiser
Bok av Sophy Henn
Hej! Jag heter Juni och jag är 7 3/4 år. Min mormor är inte som alla andra. Det händer alltid saker när hon är med. Saker som ofta slutar med REJÄLT TRUBBEL. Min pappa säger att hon borde veta bättre. Men jag är glad att hon inte gör det. MIN GALNA MORMOR är en ljuvligt skruvad serie att läsa själv eller högt tillsammans med familjen, med färgsprakande bilder och härlig humor. Gammal men inte klok är den första delen.
7 utgåvor
Välj utgåva
Older Not WiserEngelska - Inbunden
ISBN: 9780008268053
Older Not WiserEngelska - Pocket
ISBN: 9780008268060
Gammal men inte klokSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150947205
Older Not Wiser (Bad Nana, Book 1)Engelska - E-bok
ISBN: 9780008268077
Gammal men inte klokSvenska - Okänt
ISBN: 9789176339336
Min galna mormor: Gammal men inte klokSvenska - E-bok
ISBN: 9789150728965
Det här är en tokrolig bok tänkt för barn i åldrarna 6-9 år. Boken är indelad i tre kapitel och alla bilder är i grått, svart och neonrosa. Först och främst måste jag säga att jag älskar de tecknade bilderna som finns på alla uppslag. De är roliga och tillför mycket till berättelsen.

Vi får följa Juni som är 7 3/4 år och hennes irriterande lillebror Jack och galna mormorn. I boken får vi lära känna den lilla galna mormorn i svart klänning, vi får under en dag följa med till parken och på ett skolbesök till Historiska museet. Överallt händer det tokroliga saker eftersom den galna mormorn inte är som andra. Allt är knasigt och roligt i denna bok...kanske till och med lite för mycket. Ibland blir det lite väl skruvat.
Gammal men inte klok är den första delen i serien Min galna mormor. Den handlar om Juni som är 7 3/4 år och hennes knasiga mormor som inte har några spärrar alls. I den här boken får vi en första bekantskap med Juni och hennes mormor och får följa med dem till parken och på andra upptåg. Sällan går det som planerat när mormor är i farten. Det är en underhållande berättelse där vissa grejer är roliga. Men det känns också som att författaren vill lite för mycket. Det ska vara så extremt roligt och underhållande att jag snarare upplever det hysteriskt och lite överdrivet. Boken är ganska jobbig att läsa högt på grund av dess överambition och jag blir nästan lite stressad när jag läser. Jag provläser boken för sonen, men den går inte alls hem hos honom, så jag får läsa klart boken själv. Illustrationerna går i svart och neonrosa och bjuder även de på tokigheter och knas. Det är en bok som lät lovande men som tyvärr inte föll mig helt i smaken. Jag hoppas till nästa bok i serien att författaren tonar ner den lite, då tror jag det kan bli riktigt bra!