Där solen skiner finns inga skuggor

Bok av Sandra Stark
Emilia fyller snart trettiofem. Hon är trött på Tinder, trött på dejtandet i största allmänhet, och trött på att vara ensam medan alla vänner gifter sig. När hon träffar William är han redan gift och planerar för barn. Trots det dras de till varandra och kastas in i en relation fylld av spänning, passion och en stor ovisshet. Är detta den stora kärleken? Eller kan det vara så att det Emilia fortfarande inte funnit vad hon söker? "Där solen skiner finns inga skuggor" är en känslosam berättelse om att hitta rätt - i sig själv och i livet. Sandra Stark är en svensk författare vars debutroman "Där solen skiner finns inga skuggor" gavs ut 2019.
3,5/5

Emilia fyller snart trettiofem och börjar känna hur den biologiska klockan rusar iväg. Vännerna har träffat den rätta och slår sig till ro och hon vill också gärna träffa sin livspartner, men Tinderdejterna ger inget. Och egentligen vet hon väl det också, men eftersom hon verkligen längtar efter den stora kärleken försöker hon också lite för länge med hopplösa fall.

William däremot, han verkar ha allt utåt sett. Han har en fru och väntar på att surrogaten ska föda deras barn. Men när han och Emilia möts på en fest, börjar han ifrågasätta allt och ta dåliga beslut som han ångrar men kan inte sluta.

Det här är en snabbläst bok med flyt och jag ska helt ärligt erkänna att jag trodde jag visste exakt vartåt det barkade tills jag kom fram till slutet. Och jag hade fel! Är mycket förtjust i just slutet men det finns också mycket annat jag gillar i den här boken. Att Stark inte räds för att ta upp jobbiga känslor i samband med åldrande (även om trettiofem inte är en ålder) och att vara ensam när ”alla andra” har hittat sin person, om svårigheter att få barn men också otrohet och förhållanden som kanske inte är superlyckade, även om det ser ut så.

Där solen skiner finns inga skuggor är en fin debutroman om att allt inte alltid är så perfekt som det verkar, och visst är det så att det som skiner starkast verkar absolut perfekt men även solen har ju som bekant sina fläckar.
Där solen skiner finns inga skuggor är en bra bok, men det finns egentligen inget speciellt med den. Jag tycker om humorn i boken och att den är lättläst, men den saknar det extra djupet i handlingen som jag gillar. Jag hade velat läsa om djupare karaktärer och om händelser som sitter kvar i mina tankar efter läsningen. Dessutom går det väldigt snabbt i boken, jag är en läsare som gillar långa beskrivningar och meningar som skapar en flytande läsning.

Många böcker är svåra att komma in i då handlingen tar fart efter några kapitel, denna boken var sådan. Jag hade svårt att fastna för boken i början, men efter några kapitel så flöt läsningen på helt okej. Jag gillade boken och jag kan absolut rekommendera den, dessutom är det en väldigt bra skriven debutroman av Sandra Stark.