En mammas överlevnadshandbok

Bok av Vivi Wallin
Med över 320 000 följare är Vivi Wallin ett av de största namnen i mamma-segmentet. Med sina omåttligt populära instagramkonton Mammasanningar och Fixa själv har hon skapat en egen oas utan pekpinnar, fylld av gemenskap, humor och pepp för mammarollens alla tänkbara situationer. En mammas överlevnadshandbok innehåller en blandning av hacks, pyssel, charmiga illustrationer och tips på hur du kan göra för att förenkla livet både till vardag och fest. Boken är uppdelad i olika situationer, och med glimten i ögat visar Vivi Wallin hur man med enkla medel kan få den lilla matvägraren att intressera sig för mat, hur den ofta väldigt upphaussade kalasdagen kan avklaras utan att man går under på kuppen och hur resor med barn kan gå från skrik och panik till något som kanske skulle kunna närma sig harmoni. Vivi Wallin delar med sig av egna erfarenheter från föräldraskapets både fram- och baksida, att du inte är ensam även när det känns tungt, att alla tappar tålamodet och att även när du tycker att du är världens sämsta mamma, är du mer än tillräcklig. Det här är rätt bok att ge till alla mammor därute som varken har oändligt med tid, ork eller tålamod att uppfylla alla krav som finns omkring oss varje dag.
En bok för alla föräldrar som behöver extra hjälp i vardagen. Roliga och fantastiska Vivi som oxå har en podd tillsammans med Carin Da Silva, ger dig tips och hacks för att underlätta vardagen med barn. Allt ifrån roliga lekar till lite mer allvarliga saker som förlossnings depression
En mammas överlevnad handbok är en perfekt mix av tips, humor och igenkänning (så skönt att få veta att man inte är ensam om vissa tankar och känslor). Det är precis en sån bok jag hade velat läsa när mina barn var små.

Nu har jag mini också men med tredje barnet som dessutom är en sladdis så har jag både mer koll och är mindre orolig för de större barnen har redan varit med om det mesta *ha, ha* på den tiden köpte jag en bok som hette de 230 vanligaste frågorna på BVC.. Rekomenderas också till den nya föräldern så slipper man ställa alla mer eller mindre dumma frågor själv.. Men den är inte lika rolig som den här
I slutet av min graviditet fick jag upp ögonen för podden 'mammasanningar' som Vivi Wallin har tillsammans med Carin DaSilva. Vad jag uppskattar med podden är deras ärlighet kring hur det kan vara att vara förälder och hur deras graviditeter var. För mig, som bonusmamma till en 8- & 10åring och mamma till en (idag) 1 månads bebis kan verkligen känna igen mig i så många delar av allt de pratar om. Detta för mig vidare in på denna bok. Jag fick den av min mamma då hon tänkte att den kunde vara bra, fin, peppande för en nybliven mamma att läsa. Hon hade så rätt! Boken är precis lika bra som podden, och jag slukade den i ett nafs. Den innehåller härliga bilder, tips och trix och stöd/peppning. Man behöver absolut inte läsa den från pärm till pärm utan man kan hoppa fram och tillbaka och läsa vad som passar för stunden. Jag tycker den vänder sig till föräldrar med barn i de flesta åldrar men främst till de med bebisar till de som har barn som inte nått tonåren ännu. Jag älskar boken och är så glad för att jag fick den.