Tick tick boom

Bok av Lotta Fritzdorf och Johan Rosenlind
I Stockholm förbereder sig människorna för vinterns högtider och julruschen är i full gång. Då skakas staden plötsligt av en serie våldsdåd av extremt grym karaktär. Maria Larsson är kriminalkommisarien som får i uppdrag att stoppa galningen som står bakom dåden. Gärningsmannen förbryllar då han inte verkar vara orolig för att åka fast utan hela tiden lämnar spår efter sig.
Mitt i julruschen utsätts Stockholm för en serie våldsdåd. Kriminal kommisarie Maria Larsson fick rycka ut akut vid det första och lämna sina barn barn hos en man. Hon har många års erfarenhet men aldrig jagat en hänsynslös mördare. Mördaren lämnar hela idén spår efter sig. Som får följas. Händer myckey. Tack boken o bra läsning. Ser framemot att läsa fortsättning på boken.
Från första sidan sugs man in i historien och från och med då flyger man igenom boken. Boken är lättläst med en bra balans mellan längre beskrivande paragrafer som dialog som lättar upp. Jag gillar starkt att det är karaktärer i boken med personligheter samt bakgrund och inte bara namn som löser brott. Det ger med liv åt historien!

Handlingen är otroligt intressant, men samtidigt så fruktansvärd. Att en person kan skada sina medmänniskor så grovt, utan att visa någon ånger. Det är väldigt intressant att få följa både polisens samt gärningsmannens perspektiv, just för att man då får två sidor på historien.

Jag hade några små störningsmoment: något felstavat ord, lite udda radbrytningar och att man vid vissa ställen kastas längre fram i handlingen utan att det tydligt framgår. Men detta är små petitesser som definitivt inte spelar så stor roll i det stora hela.

Sammanfattningsvis: LÄS om du inte redan gjort det, för det här är en riktigt bra bok som jag önskar att jag hade hört talas om tidigare!
En thriller lik väldigt många andra i den genren tycker jag. Jag hade svårt att komma in i boken då det var ett väldigt stort persongalleri och alla tilltalas med efternamnet men vart efter storyn tog fart så löste sig det problemet.

Här har författarna spunnit vidare på folks rädsla för terrordåd i Stockholm. Handlingen i boken är spännande och drivet är bra. Men ändå så blir det aldrig någon aha för mig då jag känner att mycket av det som handlingen går ut på har jag redan läst tidigare. Inget speciellt nytt eller omvälvande i den här historien. Dock en bok att slöläsa om man gillar terror.
Kanske lite väl händelser som inträffar i den här katt och råtta boken. Men det är min åsikt.