En helt vanlig familj

A Nearly Normal Family
Bok av Mattias Edvardsson
Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn? De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet. Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra. I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände. Mattias Edvardsson har skrivit en oavlåtligt spännande roman som skildrar varje förälders mardröm. En helt vanlig familj handlar om tre människor som tror sig känna varandra men lever i olika världar. Och den fina linjen mellan rätt och fel, lögn och sanning. Den har redan sålts till 29 länder.
En helt vanlig familj handlar om pappa Adam (präst), mamma Ulrika (advokat) och dottern Stella. Utåt sett är de den lyckliga familjen tills dottern Stella är anhållen för mord. Familjen drabbas av panik. Vi får följa var och en av dem tills det står klart om Stella är skyldig eller oskyldig. En bra och trovärdig historia om hur långt man egentligen är redo att gå för att skydda sin familj.

Jag blev fast från första stund! Bra beskrivning av karaktärerna som jag lätt kunde relatera till. Jag tyckte om att det hoppade mellan nutid och dåtid för det gav en djupare förståelse för varför föräldrarna agerade som de gjorde. Detta är Mattias Edvardssons första bok och jag har redan läst andra boken och måste säga att jag gillade denna bättre!
Så spännande från början till slutet! Tycker om upplägget där boken delas i tre delar där varje familjemedlem berättar sin historia och man får pusselbit efter pusselbit. En bok man slukar!
Läs den!
Mattias skriver en så att man får en krypande känslan kroppen av att det är någonting som inte stämmer. Älskar den
Detta är en otroligt spännande bok där vi får följa berättelsen om en 19-årig flicka som blir anklagad för mord. Istället för ett traditionellt polisdrama får vi följa berättelsen ur familjens perspektiv i tre delar. Familjens tillvaro vänds upp och ned och tilliten till varandra ställs på spel: Hur långt kan en egentligen gå för att skydda sin familj?
En helt vanlig familj är skildringen om hur en hel familj påverkas av och upplever att dottern i familjen blir åtalad för ett mord. Vi får följa pappans, mammans och dotterns tankar och handlingar under perioden mellan att mordet sker och fram till att domen faller. Boken har en separat del för varje familjemedlem. Berättelsen är oerhört fängslande och engagerande och boken är svår att både lägga ifrån sig under tiden man läser den, men också när den är slut.
Asså vilken bok!! Upplägget är väldigt skickligt gjort. Inte förrän allra allra sista meningen får man veta vem som gjort det. Snacka om spänning boken ut. Eftersom man inte har en aning om hur det ska gå blir det en riktig bladvändare. Känns som man får små ”cliffhangers” hela tiden som får en att fundera vad tusan som hänt egentligen. Hade höga förväntningar och boken överträffade dom alla. Går inte att ge annat än högsta betyg till denna.
Bra...riktigt bra och spännande till sista sidorna. Allvarligt tema men jättebra. Kan rekommendera den.
Vad är man beredd att göra för sin egen familj och sitt egna barn är den stora frågan i den här boken. Jag gillar upplägget i boken där man får läsa ur de olika familjemedlemmarnas synvinklar. Vad vet man egentligen om sin egen familj?
Lättläst med rätt korta kapitel. Absolut läsvärd.
Varje månad finns ett antal böcker till vänpris om en är medlem i Akademibokhandelns Vänner. Jag har flera gånger gjort fynd bland de två pocketromaner som säljs till rabatterat pris. Våren 2019 köpte jag Mattias Edvardssons bok En helt vanlig familj. Det är en bok jag hade varit nyfiken på länge. Jag har noterat många som mer eller mindre har skrikit att det är en bra bok. När det gäller böcker är tycke och smak olika och det enda jag kan vara säker på för egen del är vad jag själv tycker. Men visst hade jag vissa förväntningar…

Den här boken är en typ av spänningsroman med dragning åt psykologisk thriller. Huvudpersonerna är prästen Adam, hans hustru advokaten Ulrika (snyggt namn!) och dottern Stella. De tre tycks utgöra en helt vanlig familj – tills nånting ofattbart händer: Stella grips och anhålls – hon är anklagad för mord. Föräldrarna slits mellan att vilja hjälpa sin dotter på alla sätt och vis, men kämpar också med tankar kring skuld. Genom de tre huvudpersonerna får läsaren den sanna historien.

Romanen är fylld av symboler – titta bara på huvudpersonernas namn och vad dessa namn står för! (Du behöver bara känna till lite från Bibeln och lite latin.) Det märks tydligt att författaren inte bara är författare utan har en stark dragning åt psykologi. Vad jag förstår är han gymnasielärare och undervisar i det ämnet. Jag kan tycka att det ibland blir lite för mycket av det goda – eller det psykologiserande. Samtidigt är det ju själva vitsen med boken. Ett starkt skäl till att jag läser så många böcker om brott och framför allt mord är att jag vill förstå hur människor kan bli mördare, hur de saknar vissa spärrar som jag själv anser mig ha. På så vis är den här boken nästan som en lärobok.

Boken är spännande, kapitlen är lagom långa och språket varierar i de olika delarna beroende på vem som kommer till tals. Allt är välskrivet och en fröjd att läsa så tillvida att jag snabbt kommer in i ett läsflyt. Detta är helt klart en bladvändare. Jag har läst boken främst till frukost och lunch. Det har varit oerhört svårt att slita sig från läsningen… Tyvärr överraskar slutet mig inte och faktum är att det drar ner omdömet en stjärna.

Mitt omdöme blir ändå högt.
Wow! Detta var en bok helt i min smak. Jag tyckte om handlingen och jag tyckte om att man fick läsa vad som hänt ur tre familjemedlemmars perspektiv. Boken var skriven på ett strukturerat sätt och varje kapitel var ganska kort vilket jag gillade. Något annat jag gillade var att det var omöjligt att sluta läsa. Varje kapitel slutade på ett sätt så att man blev tvungen att ta ”ett kapitel till”. Spänningen var påtaglig från början till slut.

Boken är lättläst och det känns som om man flyger genom boken eftersom allt går snabbt och man blir inte uttråkad under läsningen gång. All info är relevant. “En helt vanlig familj” påminde något om “Störst av allt” så om du tyckte om den sistnämnda så kommer du älska “En helt vanlig familj”!
En roman om ett brott. Instämmer. Vi får följa en helt vanlig familj. Pappa Adam som arbetar som präst, mamma Ulrika som arbetar som jurist och dottern Stella som är 19 år. Utifrån sett ser familjens tillvaro helt perfekt ut, bor i en fin förort till Lund i Skåne, men en dag ändras allt, idyllen raseras. Stella blir anhållen för mord.
Kvar står föräldrarna. Allt är svart. Adam och Ulrika förstår ingenting, känner de inte Stella och framförallt, hur väl känner de varandra? Och hur långt är de beredda att gå för att hjälpa Stella ur häktet?

Jag gillar att man får följa de tre huvudkaraktärerna i varsin del av boken, allteftersom avslöjas det vad som egentligen hände den där natten.
En spännande och välskriven bok, extra kul med välbekanta miljöer för mig som är skåning och gått i skolan i Lund.
.
Boken får 4/5 ⭐️ av mig, nu ser jag fram emot att läsa Goda grannar.
Denna bok tog mig med storm och förtjänar verkligen vartenda gott ord den fått! Jag slukade detta mästerverk på mindre än ett dygn trots den då rådande lässvackan, kunde inte sluta läsa!!

Jag uppskattar verkligen att vi får följa denna berättelse utifrån först pappans, sedan dotterns och sist mammans perspektiv. Utöver det lyckas författaren nästan tvinga en till sträckläsning då han på ett skickligt sätt hela tiden ger läsaren små, men otroligt spännande hintar om händelser, som gör att man bara måste fortsätta läsa! Jag älskade denna bok och ser fram emot att läsa mer av författaren!
Boken handlar om tre människor i en familj som tror sig känna varandra men lever i helt olika världar.
Otroligt spännande och en riktig bladvändare,
Lätt läst.
Jag kan nog säga att det här är den bästa bok jag läst hittills i år!
💙
Boken handlar om
”en helt vanlig familj ” där dottern i familjen blir anklagad för ett mord. Boken blev extra bra eftersom man fick följa alla i familjens historia. Först pappans sen dottern Stella och sist mammans tankar under rättegången mot hennes egen dotter.
💙
Boken var lättläst både stor text och med korta kapitel vilket fick en att bara vilja läsa mer och mer.
💙
Genom hela boken får man även följa en otroligt fin vänskap mellan Stella och hennes bästa vän Amina. Samt en andra massa relationer framför allt Stellas relation till sina föräldrar och vuxenvärlden.
💙
Gillar man att läsa om relationer samt deckare är denna bok som gjord för dig!
Ser framemot att läsa goda grannar!
En helt vanlig familj är välskriven och full av tänkvärda stycken som jag hänger mig kvar vid lite extra. Edvardsson växlar mellan nutid och dåtid på ett supersnyggt sätt som inte blir rörigt utan bygger extra djup till både karaktärer och handling.

Jag gillar verkligen hur språket förändras en aning när perspektivet förflyttas till en ny person. Och de olika uppfattningarna om samma situationer visar tydligt att det aldrig går att lita på bara en sida av historien.

Handlingen drivs framåt med nya ledtrådar och perspektiv som bygger tvivel och håller det intressant från början till slut.
Hur långt är du villig att gå för att rädda din familj. Boken "En helt vanlig familj" handlar om en på ytan perfekt familj bestående av pappan, en snäll och ärlig präst, mamman, en skarp och duktig advokat och dottern, en rastlös tonåring som tröttnat på skola och drömmer om att få resa ut i världen. Men plötsligt en dag rämnar hela deras perfekta liv med att dottern blir anklagad för mord. Frågan är hur perfekt den lilla familjen egentligen är och vad som egentligen har hänt. Boken är uppdelad i tre delar. Pappans sida av historien, dotterns och sist mammans. Boken tog tag i mig från första kapitlet och jag kunde inte lägga ifrån mig den förrän den var slut. En mycket spännande och tänkvärd historia.
Vad händer egentligen med en familj när dottern anklagas för mord? I Den här boken får vi följa en helt vanlig familj under dotterns rättegång. Vi får familjemedlemmarnas olika perspektiv på händelsen och inte förrän de sista raderna i boken vet man vem som verkligen är mördaren. En riktig bladvändare!
I denna spänningsroman får vi följa en Lundafamilj i övre medelklass bestående av mamma, pappa och 19-årig dotter. Dottern häktas misstänkt för mord men vad är det egentligen som hänt? Genom varje familjemedlem får vi följa bakgrunden, familjerelationerna och upptakten till rättegång. Edvardsson skriver på ett intressant sätt där varje karaktär får ge sin synvinkel och även möjlighet att visa värderingar och personlighet.
Denna boken är väldigt spännande. Jag tror mig hela tiden ha löst och klurat ut vad som händer. Men då kommer det något nytt fram som förändrar tankegångarna. Att den dessutom utspelar sig i Lund är väldigt roligt. Det är en läsvärd bok som man lätt fastnar i som som är en snackis i personalrummet.
Boken var spännande och lättläst! Intressant och tänkvärd. Hur långt skulle jag själv gå för att skydda mitt barn...?