Luftburen

Bok av Susanne Boll
I Stockholm är det vår och varmt, och det synes vara en riktigt idyll. Men så är det inte, utan här förekommer en serie bestialiska mord. Polisen Kenneth Karlsson tar hjälp av sin vän, den erfarna psykologen Vera Lilja, i hopp om att kunna fånga mördaren innan han går till nästa attack. Själv har Vera problem med sin kärleksrelation och hon försöker också få kontakt med sin vuxne son.
Alltid lika roligt att återse en favoritkaraktär i detta fallet Vera Lilja. En spännande bok, som är svår att lägga ifrån sig och med ett slut som berör!

Detta är andra boken om psykologen Vera Lilja och den är lika spännande som den första boken "Eldsystrar". Finns även en tredje bok som heter "Jordanden".
Vi får åter träffa Vera Lilja som efter sina hemska upplevelser börjat hitta tillbaka till sitt liv igen. Men en sak är sig inte riktigt likt och det är förhållandet till Alexio. Hennes käresta sen 20 år. Vad är det som har hänt och vad innebär det för dem två?

Men även på jobbplanet dyker det upp svårigheter men klienter som visar en mer obehagligare sida. En ny kollega gör livet lite enklare. Samarbetet med Kenneth (hennes bästa vän men även polis) är även det tufft då fallet som utreds är väldigt obehagligt och rått.

Någonstans finns ändå ljuspunkter för Vera och det ser ut som det löser sig på familjefronten trots allt; men frågan är om lyckan varar för evigt?

En spännande bok som är svår att lägga ifrån sig!
En bok som inte gick att lägga ifrån sig. Det är full fart från början till slut. Lättläst och underhållande.
Boken handlar om Vera Lilja som är en psykolog som jobbar med många olika sorters problem.
Hon har en man sedan 20 år som hon älskar och underbar vänner som finns vid hennes sida genom allt.
Hon hjälper dessutom sin vän Kenneth med hans olika fall.
Detta är andra boken i serien om Vera och det finns även en tredje del. Själv har jag bara läst denna och även om det är en fristående uppföljare så kändes det ibland som att det hade varit bra om jag läst föregående bok, inte helt nödvändigt, men bra ändå.
Det är otrolig människogestaltning med känslor som träffar en rakt i hjärtat.
Relationerna mellan karaktärerna för hela tiden historien framåt och man bara måste ha mer.
Jag kunde inte få nog av Vera och ville hela tiden veta mer om vad som skulle hända henne härnäst.
Det var lite roligt att få läsa om Odenplan där jag är uppvuxen och läsa om både platser och butiker som finns i boken och som man är själv van att vara på. En annan rolig detalj som jag blev extra glad över är att en karaktär hade samma namn som jag. Det är alltid roligt att se mitt namn i böcker, speciellt eftersom mitt namn är så ovanligt här i Sverige.
Språket gjorde att man lätt kom in i boken och historiens början drog in en snabbt.
Karaktärerna förde som sagt historien framåt och även om historien inte var spännande som i världens nagelbitare, så var denna bok en riktig bladvändare.
Sedan fanns det scener då jag nästan skrek rakt ut åt Vera att akta sig, och slutet gav mig ett sånt bra avslut, men även gav mig mersmak för nästa bok.
En riktigt spännande bok från början till slut. Jag älskar spännande böcker,svårt att lägga ifrån sig denna bok.
🍁
Luftburen av Susanne Boll
.............................................................
Luftburen är första boken jag läser av Susanne Boll. Jag ångrar mig lite att jag inte läste Eldsystrar först, den första boken om Vera Lilja. Men det gick ändå att läsa den som fristående eftersom författaren blickar tillbaka till det som är viktigt från förra boken.
I Luftburen är det försommar i Stockholm och även om det har begåtts flera mord, känns inte den här som riktig kriminalroman. Den är mer känslomässig kluven, fokuset ligger på relationer. Ibland känns boken lite utdragen, men apsolut inte tråkig, där det finns vissa spänningsmoment som utvecklas med tiden.
Språket flyter på bra, den är välskriven och lite feelgood ändå. En fin bok om hämnd, kärlek och förlåtelse. Läs den.
...................................................
#luftburen #veralilja #veraliljathriller #spänning #bookstagram #recex #books #läsa #läsglädje #höstläsning #lästips #bokpost
Vad vet du om människor runt omkring dig? Hur bra känner du dem du träffar varenda dag?
.
Luftburen är en spänningsfylld roman om hämnd, kärlek och förlåtelse, och är en fristående uppföljare Eldsystrar. Boken är den första jag läste av författaren (har missat första delen som jag ska definitivt läsa) men ändå gick det bra att komma in i handlingen.
Jag behövde verkligen lite spänning efter en sommar fylld med feelgood och jag blev inte besviken. En välskriven, lättläst och intressant blandning av drama och spänning som jag verkligen gillade.
Boken har en serie bestialiska mord, kärlek, vänskap, familjedrama, och en psykolog i centrum (istället för det vanliga polisen i de flesta deckare).
Om man tror man får en deckare med bara en mordutredning, så ska man nog inte läsa denna. För det handlar väldigt mycket om Vera och hennes privatliv, nu händer det en hel del i hennes liv och med hennes patienter på psykologmottagningen. Jag tycker boken är väldigt välskriven och jag gillar att följa Vera och hennes liv och visst är det en hel del spänning med i boken också.