Lanny

Bok av Max Porter
Bara en liten bit utanför London finns en särskild liten by. En liten by som tillhör invånarna där, och de som bodde där för hundratals år sedan. Den tillhör också Dead Papa Toothwort som precis har vaknat ur sin djupa sömn i skogen. En berättelse innehållande mystik, kärlek och vänskap.
Lanny bor med sina föräldrar i en sömnig by på den engelska landsbygden. Byn tillhör dess invånare som sedan generationer lärt känna marken som byn står på. I marken vilar Dead Papa Toothwort, ett semibiologiskt väsen som lyssnar till allt som händer och agerar språkrör för naturen.

Lanny har en gåva, det vilar något magiskt över honom, men vad är det och vad har det att göra med Dead Papa Toothwort?

En fantastisk blandning av roman, saga och fabel med ett helt fantastiskt språk! Jag satt som klistrad när jag läste den och ville ha mer när den tog slut!
Oj vilken läsupplevelse! Liknar inget annat, märklig, vacker, fängslande, konstig. Verklighet, fantasi och fabel blandas. Går inte att beskriva utan läs den istället! Nominerad till 2019 års Man Booker price.
En mycket säregen och vacker berättelse om en mycket speciell pojke. Uppbyggnaden av boken är något utöver det vanliga och helt unik, har aldrig läst något som Lanny! Kan dock vara något svår att komma in i till en början men när man väl förstår flödet så är den fullkomligt fantastiskt, Rekommenderas varmt!
Den handlar om magi, att något eller något kan höra och se vad människorna säger och gör utan att ha en minsta aning om att de är bevakade. Den handlar om en speciell liten pojke som sticker ut från alla andra och som en dag försvinner. Denna bok går inte att beskriva rättvist, den måste upplevas!
Jisses. Vad läste jag precis? En samtida roman? En saga? En fabel? Allt på samma gång? Antagligen det sista. Boken gick i en rasande fart, den var både lättläst och svårsmält och alldeles, alldeles underbar. Jag tror inte jag kommer kunna beskriva boken så det blir rättvist, enkelt handlar det om en pojke som försvinner men upplevelsen är mycket större än så. Läs den bara, tror inte du kommer bli besviken!