Legenden om Darren Shan

Skräckens cirkus

Cirque du Freak
Bok av Darren Shan
Förut levde Darren ett vanligt liv med fotboll, läxor och kompisar. Men allt förändrades den natten han och kompisen Steve bestämde sig för att gå och se Cirque du Freak - skräckens cirkus. Där möter Darren mr Crepsley och hans dödligt farliga spindel Madame Octa. Sedan går allting fel. Han är fångad i en fälla, där hans enda räddning är en av nattens varelser - någon som aldrig handlar med annat än mänskligt blod. Och priset Darren får betala är högt.
Den första boken i serien om Darren Shan.

Darren Shan är en helt vanlig tolvårig kille. En dag går han och bästa kompisen Steve på Cirqus du freak, ett besök som ska förändra deras liv för gott. För Cirqus du freak är ingen vanlig cirkus med clowner och djur, utan en show med missfoster. Särskilt fascinerad blir killarna av Larten Crepsley, en livs levande vampyr!

Jag läste Darren Shan-böckerna när jag var 12-13 år, men minns dem än idag som riktigt bra. Första boken är en bra inledning som verkligen gör så man dras in i handlingen och vill veta hur det hela slutar. Serien är välskriven och full av överraskningar och intressanta karaktärer. Kan klart rekommenderas till barn på mellan- och högstadiet som tycker om fantasy med verkliga inslag.