Under Ytan

Bok av Cecilia Sahlström
Sara Vallén från Lundapolisen får tillsammans med hennes team i uppdrag att utreda en trafikolycka där två omtyckta poliser omkommit. Men allt eftersom utredningen fortskrider och Sara och hennes medarbetare gräver djupare i polisernas död infinner sig en känsla av att allt inte stämmer. Bilen har skotthål i ett däck som brottsplatsundersökningen verkar ha missat. Det som tillsynes verkar vara en tragisk olycka liknar mer och mer ett mord.
... Äntligen har jag läst ut denna pärla till bok! ”Under Ytan” gör mig inte besviken och ännu en gång får jag följa med Sara Vallen och hennes kollegor i Lund. Nu vet jag att bokens författare tidigare har varit just polis, och det känns i sättet hon skriver på, språket och det är enkelt att tänka sig in i miljön, sida vid sida med Sara Vallen. Jag vill vara där, tillsammans med henne. en riktigt bra uppföljare till de tidigare böckerna skrivna av Cecilia Sahlström, alla SÅ väl värda att läsa!!
Välskriven deckare som innehåller det mesta. Mest gillar jag hur författaren skildrar relationerna mellan sina karaktärer och det sätt hon slingrar sig mellan olika miljöer. Det gör det lätt att skapa sig en bild av både karaktär och omgivning.
Mycket dialog som gör berättelsen levande och att den hela tiden förs framåt i ett bra tempo.

Den är bra helt enkelt!
Cecilia har gjort det igen! En välskriven bok som har en dragningskraft mer i den olidliga spänningen. Jag kunde inte släppa taget om den. Och för varje sida jag läste blossade nyfikenheten upp och jag ville bara veta mer om allting på samma gång. Författaren tar upp viktiga ämnen som kan förekomma inom poliskåren. Som till exempel korruption, kränkningar och hot. En riktig nagelbitare rakt igenom med andra ord. Och ett stort plus är att kapitlen inte är långa utan för mig helt lagom.