Marianne Jidhoff-serien, #9

Under nio nätter

Jidhoff 9
Bok av Denise Rudberg
Marianne Jidhoff är förundersökningsledare när ett sedan länge begått självmord ska utredas. Livsstilsprofilen, vars man tog sitt liv, har gått vidare i livet men nu känner sig sambon hotad. Fem år tidigare larmades 112 av en man som hade hört ett förtvivlat rop och en duns. Ingenting hände, hade han inbillat sig allt?.
Återigen får vi möta Marianne Jidhoff och hennes eminenta grupp med utredare.

I den här boken får vi ta del av ett fall som först betraktades som ett självmord men där nya händelser kastar nytt ljus över vad som egentligen hände.
”Under nio nätter” är den nionde delen i denna Elegant crime serie!

Marianne Jidhoff är en person jag gillar och har gjort sedan första boken. Hon är sig själv, går sin egen väg och tar numera ingen skit.

Som med de övriga delarna är även denna bok välskriven och lättläst. Sidorna flyger fram och det enda negativa är att boken tar slut för fort! I denna del får relationerna mellan människorna ta mera plats, och den är inte lika spännande som de tidigare böckerna. Men det gör liksom inget. Boken är bra och jag rekommenderar den varmt om du har gillat tidigare delar!
En riktig bladvändare som jag inte kunde släppa.
Marianne Jidhoff blir inkopplad på ett fall som lades ner ett år tidigare då man ansåg att det var självmord. Dottern till mannen som föll ner för en balkong misstänker att det var ett brott och kontaktar Jidhoffs enhet.
Ingen jätte spänning men man blir ändå fångad och vill läsa vidare hela tiden då man vill veta upplösningen samt veta mer om de olika personerna.
Är glad att uppföljaren kommit nu så att jag kan sluka den med.
Ännu en bra bok för Denise, hon gör mig aldrig besviken. Älskar karaktärerna i hennes böcker och att få följa Marianne, Torsten och Augistin. Tyckte dock att denna skilde sig lite från de andra då jag inte tyckte man fick följa mordet på samma sätt, samtidigt gillar jag det eftersom jag tycker det är mest intressant med huvudkaraktärerna!