Marianne Jidhoff-serien, #8

Åtta steg bakom

Jidhoff 8
Bok av Denise Rudberg
I den åttonde boken i den populära serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff för Denise Rudberg oss åter bakom överklassens polerade fasader och visar att ingenting någonsin är som man tror. En kväll maj 1988 försvinner den sjuttonåriga Isabelle Renaudot efter en bröllopsfest på Djurgården i Stockholm. Trettio år senare blir fallet återigen aktuellt i samband med en dokumentär om försvinnandet, och Marianne Jidhoff får uppgiften att ta utredningen vidare tillsammans med sin arbetsgrupp. De anar att familjen Renaudots stora förmögenhet kan ha haft något med försvinnandet att göra. Den dittills förtegna familjen öppnar också dörren till gömda hemligheter som får en avgörande roll för fallets lösning. Men vad är sanning och vad är spekulationer? Samtidigt anmäler en ung man sina misstankar om att han blir förföljd. Anmälan hamnar på polisassistent Augustin Madrids bord, och han börjar undra om inte hoten mot den unge mannen har en koppling till vad som hände den där försommarkvällen 1988.
En kväll i maj 1988 försvinner den sjuttonåriga Isabelle Renaudot under en bröllopsfest. Trettio år senare blir fallet återigen aktuellt i samband med en dokumentär om försvinnandet. Marianne Jidhoff får uppgiften att ta utredningen vidare tillsammans med sin arbetsgrupp.

Den här boken var så himla bra och så spännande, precis som böckerna innan. Men den här var ju ÄNNU bättre (hur är det ens möjligt!?). Spännande läsning från första till sista sidan.
Denise Rudbergs böcker om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff är böcker precis i min smak. Bra skrivna, spännande innehåll och med en touch av romantik.
Blandningen mellan polisarbetet och livet i de fina kvarteren på Östermalm gör att det är svårt att lägga ifrån sig böckerna.
Har man inte läst om Marianne Jidhoff tidigare så gör det! Jag tror inte du blir besviken!
Förundersökningsledaren Marianne Jidhoff är tillbaka i den åttonde boken. Läsaren får åter igen stiga in i överklassens värld och studera vad som egentligen sker bakom de polerade fasaderna. Allt är inte fullt lika bra som det verkar som.

Det är en majkväll år 1988. Kvällen är ung och det råder bröllopsstämning i Stockholm. En bröllopsfest äger rum på Djurgården och den sjuttonåriga Isabelle Renaudot är plötsligt försvunnen efter festen. Det är dock inte förrän 30 år senare som en dokumentär blir aktuell om fallet och det tas då upp igen. Det blir Marianne Jidhoff som får uppdaget att ta hand om fallet. Hon och den arbetsgrupp hon samarbetar med anar snart att familjen Renaudots förmögenhet kan vara det som ligger bakom försvinnandet. Men är det verkligen så enkelt och vem är det som ligger bakom saken? Familjen som tidigare hållit allt hemligt, och som inte gärna velat prata med polisen börjar också samtala allt mer och de avslöjar en del hemligheter som dittills inte sett dagens ljus. En del av de här hemligheterna blir avgörande för om fallet kommer att lösas eller inte.

Under tiden det arbetas med fallet kommer en ung man in till polisen och berättar om att han känner sig förföljd. Det blir Augustin Madrid, polisassistent som får ta hand om mannen. Han börjar snart att misstänka att förföljelserna har något att göra med det som hände den där kvällen i maj 1988.

Vad tycker jag om boken?
Det här är en deckare som utspelar sig bland överklassen i Stockholm. Här är det inte bara fallen som räknas utan man följer även polisernas vardag, deras personliga liv och mycket annat. Trots att böckerna inte innehåller blod och annat lyckas författaren trots allt bygga upp en otäck stämning i vissa av bokens kapitel.