Marianne Jidhoff-serien, #1

Ett litet snedsprång

A small indiscretion
Bok av Denise Rudberg
Elegant crime kallar Denise Rudberg sin nya genre. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designkläder och lätt uttråkade hemmafruar på vift i Djursholm. Miljön känns igen från hennes tidigare böcker, och den rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia - makt, pengar, flärd och dekadens. Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare. Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta. En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker. Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier. Detta är upptakten till den första i en svit kriminalromaner med överklasskvinnan Marianne Jidhoff och människorna omkring henne i centrum. Denise Rudberg är ganska ensam på plan när det gäller att skildra livet och flärden i den här världen. Det är stilfullt, elegant och spännande.
Är den första i en rad av elegant-crime deckare. Den tionde boken i serien släpptes för ett litet tag sedan. Svårt att inte engagera sig i de tre huvudpersonerna; både i deras yrkeskarriärer men även som privatpersoner.

Spännande och ibland obehagligt men i en miljö som gör allt lite mer glamouröst!
Rekommenderas för den som gillar deckare
Första boken i en rad av böcker där huvudrollsinnehavarna arbetar ned att lösa mordfall.
En lite snällare skriven kriminalare som kriminalaren Torsten Ehn och hans nya novis Augustin Madrid får att lösa tillsammans med Marianne Jidhoff,åklagaresekreterare. Man får följa med i deras familjeliv samtidigt som dess arbete att lösa fallet.
Bra spänning samtidigt som den inte är gastkramande. Och man kan inte lista ut vem som gjort vad innan slutet och det är ju bra.
Kommer helt klart fortsätta läsa dessa böcker då de kommer som en serie.
Så jag rekommenderar denna verkligen
Läst precis ut denna bok. Genom boken får man följa olika personer som jobbar inom rättsväsendet med huvudfokus på åklagarassistenten Marianne som gick tillbaka till sitt jobb efter att hennes man dog. Väl på jobbet får hon ta sig an ett mord på en död man som blivit påkörd.
Jag tyckte boken var bra gillar man att läsa om relationer så är denna något för dig! Jag tyckte att boken mer handla om just relationer och mindre om själva mordet. Men ändå en bra bok som var något mer fel god än en vanlig deckare🕵️