L+OVE=LOVE

Bok av Karin Askerin
Love går i trean och drömmer om att bli rockstjärna. Hans stora intressen är att lyssna på musik, spela gitarr, skriva låtar och Pokémon Go. Love vill börja i musikklass på Blomstraskolan i fyran. Kommer Love bara in på skolan så blir han säkert rockstjärna. Och kanske finns det kanske någon på skolan som vill bli hans kompis? Först måste Love bara klara sångprovet på skolans audition. L+OVE=LOVE utspelar sig i Västerås och är en bok om drömmar, saknad, vänskap och mycket musik.
Love älskar musik och drömmer om att bli rockstjärna. Han går i tredje klass och vill börja på Blomstraskolan, där det finns en musikklass. Där kan han förverkliga sina musikdrömmar. Kanske kan han även få en kompis? Men först måste han klara sångprovet på skolans audition.

L+OVE = LOVE är en bok om saknad, både att sakna att ha en kompis och saknaden efter föräldern som lämnade en massa frågetecken efter sig när hon försvann. Det är också en bok om att göra sitt bästa, om att drömma och att våga trots sin rädsla. Om vikten av att det finns andra kärleksfulla vuxna i barns närhet. Och kärleken till musiken förstås.

Jag gillar att Love berättar i jagform, det gör att vi kommer nära och får ta del av hans tankar. Love går också sin egen väg och försöker inte heller göra sig till någon han inte är. L+OVE = LOVE riktar sig till åldersgruppen 6-9 år, och kanske ett par år uppåt.

En fin och lättläst bok med många ingångar till samtal kring känslor av saknad, om psykisk ohälsa, vänskap och förstås en och annan nödvändig lektion i hårdrock!
Ungdomsbok för yngre barn i tvåan-fyran om en kille som ska börja fyran och vill gå i en musik skola och spela & sjunga hårdrock. Idén är bra men texten enkel men saknar flytet som gör den lättläst. Berättelsen helt okej men förutsägbar för oss äldre. Handlar om mycket känslor hit och dit och mycket beskrivningar om känslor och det är där jag tror missen är för man förlorar spänningen. Så boken som verkar vända sig till yngre killar vänder sig nog mer till yngre tjejer.
Love går i trean och drömmer om att bli rockstjärna.
I boken får vi följa med på intagningsprov till musikklass, hur det är att misslyckas och hur svårt det är vara ensam.

Boken är lättläst och ligger på en bra språklig nivå.

Passar bra för barn från den lägre skolåldern, men kräver ändå en hög läsförmåga om den inte används som högläsning.

En riktigt bra bok som jag rekommenderar varmt.
Detta är en bok som definitivt passar både musikintresserade- och icke musikintresserade barn och som handlar om saknad efter något som aldrig varit där, strävan mot en dröm och om vänskap. Det är en mycket fin bok med fler element än bara musikintresset vilket jag gillade mycket med den. Den är även enkel att ta sig igenom och ger en bra blick ur barnets perspektiv. En mycket trevlig läsupplevelse helt enkelt!