Hövdingen

Bok av Anders Salander
Magnus vaknar orolig mitt i natten. Någonting är fel. Hans värsta rädslor besannas när dottern Jessica inte kommer hem från Sydamerika. Hon är försvunnen och när ingen hjälp kommer tar Magnus på sig själv att hitta henne. I Sydamerika träffar han dock professor Ward som vet sådant han inte borde om Jessica och känner till ett hemligt sällskap som kan hjälpa Magnus. Kommer han hitta Jessica i tid?.
Mycket spännande bok. Fruktansvärt när ens barn försvinner. En förälders värsta mardröm. Tyckte mycket om boken och hade svårt att lägga i från mig den
Rekommenderas för den som gillar spänning
Karl Magnus Ståhl längtar efter att hans 19-åriga dotter Jessica ska komma hem. Hon har rest runt i Sydamerika på egen hand men nu närmar sig resan sitt slut. Men Jessica finns inte med på planet när det bokade flyget landar på Arlanda... När hon inte dyker upp på flera dagar och Karl Magnus inte lyckas få kontakt med henne bestämmer han sig för att själv resa till Peru och leta efter henne. Väl på plats möter han många minst sagt spännande människor som alla säger sig vilja hjälpa honom att hitta Jessica. Men vem kan han lita på? Kan han ens lita på sina egna sinnen i den mystiska värld han hamnat?
En annorlunda och mycket spännande bok. Jag ser verkligen fram emot en fortsättning!
Jessica väntar på att få gå på sitt plan i Lima. Snart ska hon vara hemma i Sverige igen hos sin pappa, Helene och småsyskon. Men hon kommer sakna Anthony, underbare Anthony som hon bara känt i ett par veckor, men som lovat att komma och hälsa på henne om ett par månader. Samtidigt i Sverige vaknar hennes pappa Karl Magnus Ståhl av en obehaglig känsla att något är riktigt fel. En instinkt som besannas när Jessica inte landar med planet på Arlanda. När han inte får någon hjälp reser han till Peru för att leta efter henne själv. Han söker upp flygplatsens säkerhetschef Paul Sanchez, men innan hans utredning är klar blir Karl Magnus själv uppsökt av den hemlighetsfulle professor Ward som säger sig kunna hjälpa honom, bara han klarar testet.

Det här är upptakten till en spännande välskriven debutroman som kan liknas vid att Da Vinci koden möter Indiana Jones. Sökandet efter Jessica går via ett hemligt sällskap, Perus djungel, och till Inkafolkets urgamla riter och ritualer. Spännande och hög takt från början till slut. Miljöerna är så målande och detaljerat beskrivna att det nästan känns som man är där.

Anders Salander är helt klart en ny stjärna på författarhimlen!
Anders Salanders debutroman Hövdingen är en spänningsroman med övernaturliga inslag. Först var jag lite tveksam till det övernaturliga men historien var så bra att jag köpte det. Det är en riktig bladvändare där det är full fart från början till slut.

Efter att ha blivit falskt anklagad för narkotikasmuggling försvinner 19-åriga Jessica spårlöst från flygplatsen i Peru.
Samtidigt känner hennes far Karl Magnus Ståhl på sig att det är något som är fel. När Jessica inte kommer hem som planerat och Magnus inte får någon hjälp av myndigheterna reser han till Peru för att leta efter sin dotter. Där träffar Magnus den mystiske professor Ward som lockar fram krafter ur honom han inte visste han hade.

Att boken är berättad ur flera olika perspektiv gör den extra bra. Vi får både följa Magnus jakt, hur Jessica har det i sin fångenskap, två av kidnapparna och flygplatsens säkerhetschef.

Hövdingen är den första delen i spänningsserien om Karl Magnus Ståhl och jag vill gärna läsa resten av serien med, för den här boken gav mersmak.
Att inte kunna skydda sina barn, inte ens veta var de är - är nog alla föräldrars mardröm. 😱

Samtidigt som magkänslan säger Karl Magnus att något kanske inte stämmer åker han som avtalat för att hämta dottern Jessica på flygplatsen. När hon inte dyker upp börjar han genast att söka efter henne.

Magnus packar sin väska och följer spåren till flygplatsen där Jessica senast sågs. Där kommer han i kontakt med säkerhetsansvarig Sánches som börjar undersöka det han kan.
I sina egna eftersökningar blir Magnus introducerad för ett hemligt sällskap via en professor Ward. De verkar känna till mer av honom än han själv gör. Kommer de hjälpa honom?

Som läsare följer vi samtidigt vad som händer med Jessica. Vi läser om hur hon ser fram emot att åka hem, hur hon mött Anthony , hur hon fastnar på flygplatsen och sakta hur hon kommer till insikt i vad som är planen för henne....

Välskriven debutbok. Spännande. S krämmande och fascinerande. Ser verkligen fram emot nästa bok om Magnus där professor Ward säkert finnas med i  bakgrunden🤩