Svampplockning

Aktivitet
Detta är frihet för mig att få vandra i skogen o dessutom få med mig en massa god svamp i korgen. Hunden älskar att få vara med. Jag brukar dela med mig till sådana som inte kan komma ut i skogen.
Skön avkoppling att gå ut i skogen och leta efter ”det gula guldet”, kul att komma hem med en full korg!
Rekommenderas för den som vill lära sig plocka svamp
Bästa avkoppling en skön höstdag. Så härligt att strosa runt i svampskogen och förhoppningsvis få med sig en full svampkorg hem.
Att få gå runt i skogen, känna alla dofter, höra och se alla djur - och samtidigt finna skogens guld som man kan ta med sig hem och äta. Det är en del av livets perfektion.
Finns det något bättre än att klä på sig skogskläderna och stövlarna och traska ut i skogen? Antingen går man själv och låter sig insupa tystnaden och den friska doften av skog, tar med sig hunden och letar svamp i timtal, eller så tar man med sig familjen och en god matsäck att äta på vägen. Oavsett metod blir resultatet det samma - en eller flera korgar fyllda med kantareller, trattkantareller, taggsvamp och Karl-Johan att äta, frysa in, torka eller ge bort till släkt och vänner. Och att förutom en underbar stund i naturen kunna få gratis mat från vår givmilda natur är allt bra fantastiskt. Personligen blir det minst ett par svampturer i veckan under svampsäsongen, för att först bunkra upp ett förråd som räcker hela året och sedan ge bort till alla jag känner som också älskar svamp men inte har samma närhet till naturen och möjlighet att plocka den.
I skogen, fågelkvitter, dofter och lufsa runt. Medan man hittar svamp och bläddrar i svampboken känns det som en annan värld.
Lär sig mycket nytt om både svamp, djur och växtliv - lite av en allvetare.
Väl hemma och man har färsk trumpetsvamp i grytan smakar allt ljuvligt.
Svampplockning är nästan en form av yoga - harmoni och ett med naturen.