Min historia

”Min historia” av Michelle Obama är precis vad en självbiografi ska vara - personlig, gripande och inspirerande. Michelle är USA:s första afroamerikanska presidentfru, men hon är framför allt en förebild och en ikon. Som USA:s första dam drev hon hjärtefrågor som flickors rättigheter, hälsa och fysisk aktivitet. Hennes självbiografi är efterlängtad bland många hängivna fans. Boken innehåller många roliga anekdoter från livet i Vita Huset. Boken är dock framför allt en uppmaning till att arbeta hårt för att nå dit du vill. En inspirerande historia som måste läsas!

Handling

”Min historia” är en självbiografi av Michelle Obama. I boken får läsaren ta del av hennes resa från en relativt fattig uppväxt till att bli USA:s första dam. Boken innehåller personliga och utelämnande beskrivningar från uppväxten utanför Chicago med en MS-sjuk pappa. Tack vare hårt arbete lyckades Michelle få stipendium och började studera på Harvard och Princeton. Läsaren får även ta del av hennes karriär innan och under tiden i Vita Huset. Den bjuder även på många personliga bitar från hennes äktenskap med Barack Obama samt hur det är att vara mamma till två döttrar.

Styrkor

Boken främsta styrka är balansen mellan personligt och professionellt. Den innehåller en stor del personliga insikter och erfarenheter utan att bli för utelämnande. Den blir heller inte tråkig utan håller ett högt tempo rakt igenom. Det är uppenbart att den är professionellt skriven, förmodligen med många researchers och skribenter i teamet. ”Min historia” hade lätt kunnat bli en tråkig och tillrättalagd cliché, men den är rapp och ger läsaren motivation och inspiration.

Svagheter

En del kan nog tycka att ”Min historia” är för amerikansk och hurtig. Boken budskap om att allt är möjligt om man jobbar tillräckligt hårt ligger i linje med termen amerikanska drömmen som syftar på att alla kan nå framgång, oavsett var de kommer ifrån, hudfärg och samhällsklass. Michelle Obamas livsresa passar perfekt in i mallen för den amerikanska drömmen, vilket gör att en del kan tycka att boken är för perfekt.

Rekommenderas till

Alla som är intresserade av politik, karriär och allmänt inspirerande personer bör läsa denna självbiografi. Michelle Obama är en klok och smart kvinna som har många goda råd till folk som har stora drömmar.
Jämför priser från 79 kr
Recenserad av
Elsa Larsson
31 augusti 2019
Fler recensioner från Elsa Larsson
Läs alla rekommendationer från Elsa Larsson
Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå v... av Hans Rosling Ola Rosling Anna Rosling Rönnlund
Factfulness är en faktabok, men den känns nästan som en underhållande roman. Den är skriven av Hans ...
Elsa Larsson Postad på Omnible 17 oktober 2019