Gatukatten Bob

Här får vi följa James Bowen och hans liv som gatumusikant på Londons gator. James lever ett minst sagt trassligt liv i samhällets bottenskikt och tvingas dagligen kämpa för sitt levebröd. När han efter en tids kämpande tilldelas en lägenhet på prov börjar livet ta en ny vändning och det dröjer inte länge förrän han träffar på en skadad och till synes övergiven katt, med röd päls. Att ta hand om en katt var det sista James hade tänkt sig i den situation han befann sig, men hans hjärta föll för den märkvärdigt kloka katten som fick namnet Bob. Boken handlar om relationen som växer fram mellan James och katten Bob då de tillsammans kämpar för att få livet att gå ihop. Ja, de båda lämnar inte varandras sida och får tillsammans uppleva både fasa och glädje på storstadens gator.

Det är lätt att rosa denna underbara bok som blev en internationell bästsäljare. Gatukatten Bob är helt enkelt oemotståndlig och relationen mellan James och Bob är så fin och innerlig att man inte behöver älska katter för att falla pladask för denna bok.

Jag kan inte påstå att det finns någonting som var mindre bra i denna rörande, glädjande och härliga bok. Jo, möjligtvis att den var för kort! Jag hade velat läsa så mycket mer om James och Bob i livets olika skeenden. Glädjande nog har dock James Bowen skrivit fler böcker om sitt liv med den särdeles förståndiga och smarta gatukatten.

Denna bok kan jag varmt rekommendera till alla som vill att det ska kännas i hjärtat när man läser. Här finns spänning, humor och kärlek i mängder. Det är lätt att gilla och ta de båda huvudaktörerna till sig då de är så behjärtansvärda att man inte kan lägga boken ifrån sig.
Jämför priser från 49 kr
Recenserad av
Maria Johansson
25 september 2019
Fler recensioner från Maria Johansson
Läs alla rekommendationer från Maria Johansson
Lignumkorset : en resa i tid och rum av Viktor Nilorak
Denna förhållandevis okända bok från 2016 handlar om ett par som vill testa något nytt, en De allt ...
Maria Johansson Postad på Omnible 17 november 2019
Grannen av Dan Buthler Dag Öhrlund
Författarduon Buthler & Öhrlund har med "Grannen" skapat en ögonhöjare vad gäller råhet och Även om ...
Maria Johansson Postad på Omnible 14 november 2019
Skam av Robert Warholm
Bokens handling utspelar sig i en värmländsk stad som heter Frykeboda. Storyn är hämtad från ett på ...
Maria Johansson Postad på Omnible 16 oktober 2019
Lasaros tårar av Henrik Tord
Ibland blir man positivt överraskad av en bok, och Lasaros tårar är enligt mig en sådan bok.
Maria Johansson Postad på Omnible 15 september 2019