Hundra omistliga ting

A Hundred Pieces of Me
Bok av Lucy Dillon
Gina Bellamy har gått igenom en svår tid med flera motgångar när hon bestämmer sig att börja om helt. Hon säljer huset och flyttar in i en lägenhet, en lägenhet som inte rymmer alla hennes prylar. Hon bestämmer sig för att rensa och endast behålla hundra saker. Men blir hennes nystart så enkel som hon trodde?.
Lucy Dillon kan konsten med att beröra på djupet och så gör hon även i denna feelgood-roman.
Här får man följa Gina och hur hon ska komma på fötter igen efter ett fruktansvärt år. Hon bestämmer sig för att den bästa nystarten är en flytt och hon får bara ta med sig det allra viktigaste och mest personliga tillhörigheterna.

Totalt får hon ta med sig hundra grejer till sitt nya hem för att verkligen ha möjlighet att bygga ett nytt hem från grunden. Men utrensningen blir inte så enkel som hon tänkt sig. Tillsammans med sin bästa vännina tar hon sig ändå igenom pryl för pryl och samtidigt som hon gör sig av med fysiska grejer bearbetar hon också den psykiska sorgen.

Hundra omistliga ting får mig verkligen att tänka efter vad som är viktigt i livet, hur man prioriterar och vilka människor som man värdesätter.