De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Johannes Anyuru
De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru är en dystopisk berättelse om ett Sverige och Europa i framtiden. Högerpopulister och fascister har tagit makten. Om man som medborgarna i Sverige inte skriver på det så kallade medborgarkontraktet blir man en Sverigefiende och ses som terrorist och ett samhällshot. Mindre

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru är en dystopisk berättelse Mer

6 utgåvor
Välj utgåva
De kommer att drunkna i sina mödrars tårarSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113087009
De kommer att drunkna i sina mödrars tårarSvenska - Pocket
ISBN: 9789113082837
De kommer att drunkna i sina mödrars tårarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113073132
He hukkuvat äitiensä kyyneliinFinska - Inbunden
ISBN: 9789515243560
De kommer att drunkna i sina mödrars tårarSvenska - E-bok
ISBN: 9789113079639
KaningårdenDanska - Pocket
ISBN: 9788702249750
Det är inte konstigt att Johannes Anyurus bok De kommer att drunkna i sina mödrars tårar har fått fantastiska recensioner i såväl Sverige som internationellt och att boken tilldelades Augustpriset 2017. Författaren Johannes Anyurus unika språk och sätt att berätta gör läsningen till en upplevelse som stannar kvar långt efter att boken är färdigläst. Därutöver är boken en högaktuell och samhällskritisk analys av vår samtid. Boken är en dystopi och handlar om ett Europa och ett Sverige som styrs av högerpopulistiska och fascistiska rörelser. I Sverige måste muslimer skriva under vad som kallas för samhällskontrakt. Annars stämplas de som Sverigefiender.

Anyuru berättar skickligt en historia som spänner över tid och rum, nationer och kontinenter. Med ett balanserat och unikt språk introduceras läsaren till bokens huvudkaraktärer, en småbarnspappa som är författare och muslim, och en flicka som kallar sig för Tundraflickan som säger att hon kommer från framtiden.

Att läsa De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är en läsupplevelser som är svår att beskriva. Efter att ha läst sista sidan hoppas man att fler kommer att läsa boken, för att uppleva Ayurus språk men också för att förhindra att hans dystopiska berättelse faktiskt inträffar.