Klar himmel

Kristin Fägerskjöld
Under tidigt 40-tal möter vi tre kvinnor under ett brinnande andra världskrig. Karin, som vill få ett slut på kriget och när hon får förfrågan om att vara hemlig kurir är det ingen tvekan om saken. Violet, vars son studerar i Oxford och när hotet närmar sig lämnar hon Sverige för att nå sin son. Léonie, som vägrar släppa folk in på livet, hon lever för nära döden för det. Mindre

Under tidigt 40-tal möter vi tre kvinnor under ett brinnande andra världskrig. Karin Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Klar himmelSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177991076
Klar himmelSvenska - Pocket
ISBN: 9789177992370
Klar himmelSvenska - E-bok
ISBN: 9789177991632
Klar himmelSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177992196
Boken Klar himmel är en välskriven roman som utspelar sig under tidigt 1940-tal och krigets strider pågår för fullt. Vi får följa tre kvinnor; Karin är sekreterare hon bär på mörka upplevelser och hon tvekade inte en sekund när hon blev tillfrågad att arbeta som hemlig kurir. Violet är mamma till tre söner och hennes yngste son befinner sig i England och Violet är så orolig för sin son så under en stormig aprilnatt reser hon i hemlighet till England. L'eoni gör sin plikt som Lotta i det brittiska flygvapnet.
Sextio år efter krigets slut hittar Karin en koffert på vinden med ett obehagligt innehåll och som väcker många minnen till liv. I kofferten finns även ett brev som aldrig nådde sin mottagare 1945.

Jag tycker boken börjar riktigt bra när Karin hittar kofferten med det obehagliga innehållet och brevet och jag fastnar direkt i storyn. Efter hand upplever jag dock boken rörig och jag har svårt att hålla koll på vem som är vem men ju längre jag in jag kommer i boken desto klarar blir bilden och jag fastnar ordentligt i boken. Det är en välskriven Historisk roman som innehåller både kärlek, sorg, vänskap och förluster. En gripande bok med parallella berättelser om de tre kvinnorna. Fina beskrivningar på både miljöerna och karaktärerna och bokens omslag är fantastiskt.