Blodsten

Bok av Li Ekman
Något växer inuti Inigo Jones bröstkorg, något som legat latent och bara väntat på att få bryta ut. Hon vill inte vara annorlunda. Bara passa in och vara som alla andra. Nu går det inte längre att slå ifrån sig de märkliga saker som sker omkring henne. Inigo drivs till att fatta ett beslut som leder henne till Högklint och en grotta som varit dold för omvärlden. Grottan bär på en hemlighet, en värld som är sammanflätad med hennes eget förflutna och som nu står på gränsen till inbördeskrig. Inigo ansluter sig till rebellerna och måste snabbt anpassa sig till sitt öde. Om hon inte lär sig att kontrollera krafterna hon bär på kommer det att få förödande konsekvenser. En berättelse om övertygelser, svek och kärlek i en annan tid.
Jag blev erbjuden att läsa denna bok för att recensera från förlaget men då jag redan har vunnit denna från boktanten på Instagram tackade jag nej, men lovade att recensera den ändå. Plockade faktiskt upp den dagen efter jag mejlat med förlaget då jag kände att jag ändå alltid velat läsa den och den här gjorde så jag fick den knuff jag behövde och inte blev jag besviken.

För wow vilken bok! Blev så förvånad över hur fast jag blev i boken på direkten och hur spännande handlingen verkligen var. Jag hade faktiskt inte trott att jag skulle gilla den så mycket som jag faktiskt gjorde. Så glad över att det kommer mer böcker då jag bara vill ha mer mer mer. Kapitlerna var korta och spännande och även fast det var sent kunde jag inte sluta läsa. Jag tänkte hela tiden "bara ett kapitel till" och vips har jag tydligen läst 15 kapitel och det är mitt på natten.

Jag blev förvånad vad boken faktiskt handlade om, läste man på baksidan trodde jag lite att det var som The Unbecoming of Mara Dyer men så fel jag hade. Under de första kapitlen trodde jag att det skulle vara en superhjälte historia men även det hade jag fel om. Det är snarare en riktigt bra fantasy med en svunnen värld fylld av magi och krig.

Karaktärerna är lätta att tycka om, Inigo som huvudkaraktär är bland de bättre jag läst om. Hon må ha humörsvängningar ibland men vem tusan har inte det? Jag skulle också blir arg i en del situationer hon befinner sig i men samtidigt kan hon vara sjukt snabbt att döma och tro att andra tycker si och så utan att fråga hur det verkligen är. Samtidigt passar det till karaktärsutvecklingen, hon är ändå bara 18 år gammal som befinner sig i en värld med krafter hon inte kan förstå.

Det är typ ett triangeldrama i boken, med att jag betonar verkligen på typ. Inigo vet vem hon vill ha och säger det till den tredje killen men han vill inte ge sig. Samtidigt som jag tycker om han så mycket mer än det riktiga kärleksintresset, inte för han är dålig, far from it, men jag är bara en sucker för en charmör som ger en gulliga smeknamn. Men som sagt oroa er inte er som inte tycker om triangeldrama, det är inte farligt alls, nästan obetydligt faktiskt.

Letar du efter en fantasy fylld med magi och känslor behöver du inte leta längre. Inigo och hennes gäng är här för att ta dig på ett äventyr du sent kommer att glömma.