Mordet på Hammarskjöld

Bok av Samuel Karlsson
Del 1: Louise Hård. I den småländska storskogen, några mil utanför Hultsfred, bor enstöringen Eskil Berg i torpet Sjöliden. En dag hittas han av brevbäraren brutalt misshandlad i sitt kök med sår efter ett märkligt vapen. Kriminalkommissarie Louise Hård startar jakten på förövaren men fallet visar sig vara mer komplicerat än det först verkar. Varför har Eskil flera miljoner kronor på ett hemligt bankkonto? Vem är kvinnan på fotot i hans gamla kamera och varför ligger några tänder undangömda i en ask på hans vind? Fler äldre män misshandlas och dödas och snart dras Louise Hård in i en brottsutredning som sträcker sig utanför landets gränser och bakåt i tiden. Hon tvingas kliva utanför lagen för att avslöja en motståndare som är både mäktigare och farligare än hon kunnat ana.
Möt Eskil Berg. Gubben som bor ensam ett torp ute i skogen, med fasta rutiner och mängder av pengar. När brevbäraren en fredag kommer för att lämna pensionen till Eskil på sin sedvanliga tid möts han av tystnad. På övervåningen ligger Eskil blodig och halvt sönderslagen, nätt & jämnt vid liv. Kriminalkommissarie Louise Hård tar hand om fallet, vilket visar sig vara långt mer komplicerat än vad någon kunde ana. Flera andra män hittas brutalt misshandlade och döda och enbart Eskil verkar ha svaren på vad som händer. När han försvinner börjar en kamp mot makter som sträcker sig utanför landets gränser.

Vilken härlig bok av Samuel Karlsson! Ännu en författare som är helt ny för mig och jag blir inte besviken. Boken är inte som andra deckare, långt därifrån. Den har på något sätt en djupare mening och tanke. Ingenting är väntat och man vet faktiskt inte hur det ska sluta. I en traditionell deckare så slutar det ofta på liknande sätt, men denna är annorlunda. Ju mer jag läser, desto bättre blir det. Jag vill definitivt läsa mer av Samuel