De aderton

Bok av Anton Berg
Skaparen av podcasten Spår debuterar med en konspirationsroman som knyter samman sekler och dess mörka händelser. Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka. Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än i dag, på de högsta av poster. Och dess medlemmar är beredda att till och med mörda en minister för att få sin vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut. DE ADERTON är en spännande konspirationsthriller om mörkermän som gör allt för att bevara sina hemligheter, och en driven journalist vars största mål blir att avslöja dem.
Vilken spännande deckare/thriller! Redan under första sidorna börjar det och det slutar inte vara spännande till förens på sista sidorna och sen en tvist på sista sidan som gör att jag vill ha del två NU. En perfekt skriven bok!

Jag tyckte karaktärerna var välbeskrivna, det tog inte lång tid att lära känna dom samtidigt som språket är rappt och snabbt.

Det som gör att den får betyget 4+ istället för 5 är att det är väldigt många namn att hålla reda på (även om man inte måste ha stenkoll på alla) vilket var lite svårt i början av boken. Rekommenderar den starkt!