Siri

Bok av Lisa Hågensen
I en inte alltför avlägsen framtid försökte den uråldriga och ondskefulla rörelsen die Herrenvolk lägga Europa under sig genom att avla fram en överlägsen människoras. Men det gick om intet, mycket tack vare Whanzi, en ovanlig femtonåring som lyckades med det osannolika, och Dora, som betalade ett högt pris i sin kamp att störta die Herrenvolk. Vad händer när de goda har segrat? Europa blomstrar och gammal teknologi återupptäcks, men för ungdomarna är det inte över. Whanzi, hennes vänner och Ask, en äkta purebred från The Pure Breed Plant, tar sig norrut, upprättar en bas i Moscow Territory och startar jakten på krigsförbrytarna. Men gruppen splittras. Ask ger sig iväg på en personlig vendetta och Whanzis inre demoner driver henne från den hon älskar i en flykt som får ödesdigra konsekvenser. Siri är den första delen i den fristående fortsättningen på dystopiserien Purebred. Det är en intensiv dark romance fylld med kärlek, svek och hämnd. Lisa Hågensen föddes 1966 i Ljungskile där hon fortfarande bor. Hon har arbetat som svetsare, ekonom, syv, lärarvikarie, elevassistent och bedrivit hästavel, men drömmen att skriva en bok har alltid funnits. År 2014 kom debutboken Hennes ögon blå och sedan dess har hon skrivit flera böcker i olika genrer.
Äntligen får vi läsa mer om Dora, Laban och de andra från Purebred böckerna. Det var lätt att komma in i handlingen även om jag fick klura lite på några som kom in senare i Purebred serien. Det var kul att få läsa mer om vad som hände sen, om hur kärlek, makt, pengar och hämnd påverkar deras val.

Väldigt bra bok som är fylld med känslor och vi lämnas med en typ av cliffhanger, eller inte så mycket vi läsare utan mer några karaktärer i boken som inte vet, så jag ser väldigt mycket framemot nästa bok, Tatra.