Ett sötare blod

Bok av Ann Fernholm
Lider du av sockersug? Äter du ofta godis eller kakor? Ett sötare blod ger dig motivation att sluta! I boken granskar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm historien bakom våra kostråd. Rådet att dra ner på fettet skulle göra oss smalare. Men det har blivit precis tvärt om. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Istället för fett, har vi börjat äta socker. Aldrig tidigare har mänskligheten frossat i så mycket godis, läsk och bakverk. Ann Fernholm berättar hur vårt söta blod ger en inflammation som skadar hjärta och hjärna. Socker och snabba kolhydrater triggar också tillväxt i kroppen. Det ökar risken för cancer, påverkar nyföddas vikt, tidpunkten för puberteten och möjligheten att bli gravid. Ett sötare blod är en lättläst berättelse om hur din hälsa påverkas av vad du äter.
En bok som skakar om och får dig att vilja dra ner på kolhydraterna. Varför har så många svårt att få barn? Vad får diabetiker för kostråd? Vilka fetter mäter vi i blodet? Många frågor får svar när Ann har dykt ner bland alla små och stora undersökningar för att finna svar.