Änkorna

Bok av Pascal Engman
Polisinspektör Vanessa Frank dras in i ett svårlöst dubbelmord när en manlig polis och en kvinna av okänd identitet hittas mördade på Gärdet. Snart leder spåren mot terrornätverket IS. Rädslan för terrorbrott i samhället är stor samtidigt som terrornätverken breder ut sig i det dolda. Dessutom blir utredningen allt mer personlig för Vanessa. Boken är den tredje fristående delen i thrillerserien om Vanessa Frank.
4 utgåvor
Välj utgåva
ÄnkornaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189007772
ÄnkornaSvenska - Okänt
ISBN: 9789189087675
ÄnkornaSvenska - E-bok
ISBN: 9789189087668
AnkornaSvenska - Okänt
ISBN: 9789189087682
”Änkorna” har, precis som Engmans tidigare böcker, korta men intensiva kapitel. Det är ett högt tempo och det händer mycket, vilket gör att läsandet går snabbt.

Vanessa Frank är vår huvudkaraktär även i denna boken och som jag säkert har nämnt tidigare är hon en komplex karaktär med ett mjukt inre och en stentuff yta. I den här boken kommer vi henne ännu närmre, framför allt genom känslorna kring Natasja. Det är omöjligt att inte tycka om henne och jag vill bara ha mer. Författaren har fångat tankar och beteenden som vi tänker eller gör varje dag, men som vi inte riktigt tänker på, och det märks att han har gjort sin research. Det är trovärdigt. Vi får i berättelsen möta en hel del karaktärer och vi har även flera olika spår men mot slutet vävs allt samman väldigt snyggt.

Pascal Engman har den här egenskapen som jag värdesätter högt hos författare – att dra in mig i historien och få mig att bli än mer intresserad av temat. När jag läste hans ”Eldslandet” blev jag exempelvis väldigt nyfiken på organhandel och i det här fallet har jag googlat och sökt information på andra sätt om IS och terrorismen. Det gör mig kunskapstörstig och det är få författare som har samma egenskap.

”Änkorna” är absolut Pascals bästa bok hittills och hela serien om Vanessa är så läsvärd! Jag trodde först att detta var slutet på en trilogi men jag är så glad att serien fortsätter och att jag kommer få läsa ännu mer om Vanessa och de andra. Jag kan inte nog rekommendera dessa böcker om man gillar actionpackade, snabblästa böcker om intressanta och mycket viktiga teman.