Änkorna

Bok av Pascal Engman
Polisinspektör Vanessa Frank dras in i ett svårlöst dubbelmord när en manlig polis och en kvinna av okänd identitet hittas mördade på Gärdet. Snart leder spåren mot terrornätverket IS. Rädslan för terrorbrott i samhället är stor samtidigt som terrornätverken breder ut sig i det dolda. Dessutom blir utredningen allt mer personlig för Vanessa. Boken är den tredje fristående delen i thrillerserien om Vanessa Frank.
Tredje boken i serien om Vanessa Frank och jag älskade denna lika mycket som de första två! Tycker nästan serien blir bättre och bättre. Skrämmande och verkliga stories. En bok som man sträckläser och bara vill ha mer av. Superbra, måste börja på nästa bok i serien direkt!
Den tredje, fristående delen om Vanessa Frank och jagvälskar hela serien. Korta kapitel som varvas mellannorrland personer gör att man bara måste läsa vidare. Änkorna handlar om terrorister och vi får följa Vanessas kamp mot klockan.
... Dags för recension...
Änkorna av Pascal Engman
.............................
Vanessa är tillbaka! Ingen är gladare än jag! Pascals tredje bok om min favoritpolis Vanessa gjorde mig inte besviken!
Denna bok ligger såååå i tiden! Den bjuder på en salig blandning av personliga och familjära problem, samtidigt som samhället kantas av terrorhot.
Änkorna är en fartfylld thriller. Spännande, välskriven och oförutsägbar. Precis som Pascals tidigare böcker har denna gjort att jag istället blivit besviken när den har tagit slut! Hoppas du fortsätter skriva om Vanessa Pascal! Alex tyckte jag väldigt mycket om också!
Ni som inte läst Pascals böcker har något att se fram emot!! Så avandsjuk på er!
Jag lyssnade på denna genom Stoeytel och jag tyckte väldigt mycket om Stefan Sauk som uppläsare!!
Detta är den tredje fristående delen om polisinspektören Vanessa Frank, jag har läst de tidigare böckerna och jag gillar dom mycket och denna bok var inget undantag - lika bra som de övriga. Jag vet inte varför men jag gillar Vanessa och jag har fastnat för hennes karaktär i boken, hon är en speciell och kanske lite udda person men hon tilltalar mig. Boken är välskriven med korta kapitel som jag älskar, och det känns som att varje kapitel avslutas med små cliffhanger och det gör att boken har ett bra driv framåt och håller mig på halster ända till slutet. Jag hade dock lite svårt att komma in i boken till en början men tror att det mer hängde på mig då jag var lite ofokuserad men efter hand så tog historien tag i mig och det var svårt att sluta läsa - en riktigt bra bok där spänningen växer stegvis - precis som det ska vara, inte några dippar eller utfyllnad utan bra flyt genom hela boken.
Änkorna är en fartfylld thriller som jag tror även skulle göra sig bra som film. Karaktärer som är skrämmande och karaktärer som jag gillade. Vanessa Frank är en karaktär som jag har kommit att tycka mer och mer om allt eftersom man får lära känna henne.
Boken fick mig att hålla andan av spänning och läsa sida efter sida då det är ett bra driv framåt.
Du har gjort det igen Pascal. Jag förstår inte hur du kan tvivla på dig själv och tro att vi läsare skulle bli besvikna. Du har en fantastisk gåva och jag hoppas att du alltid kommer känna glädje i att skriva och förse oss med flera böcker om Vanessa eller om någon annan när du väl bestämmer dig för att hitta en ny karaktär och presentera för oss.
I Änkorna fortsätter Pascal att varva sina kapitel och låter oss bekanta oss med nya karaktärer och spänningen ökar för varje kapitel. Den är välskriven och verklighetstrogen. Jag fortsätter att leva på hoppet om Vanessa och Nicolas.
Äntligen får jag läsa denna bok. Oj,oj vilken bok. Den är så bra att jag blir helt golvad. Boken är spännande och fängslande från start. Intrigen är verkligen trovärdig och äkta. Det känns som det kan hända i verkligheten. Jag gillar karaktärerna. Vanessa och Nicolas har gått rakt in i mitt hjärta. Jag tycker mycket om de. Vanessa är en tuff och sympatisk person. Jag tycker att man får lära känna Vanessa mer på djupet.I denna bok gillar jag Axel. Men stjälper han mer än hjälper? De korta kapiteln gör så att spänningen och tempot ökar. Denna bok är ibland det bästa jag har läst av författaren. Författaren har lyckas väl med att blanda realism och saga. Det är cliffhangers i nästan varje kapitel. Det är många twister. Jag tycker att boken är stark,bra,spännande,gripande och bitvis lite otäck. Detta är en fartfylld och helgjuten thriller. Jag älskar boken. Med ett sådant slut så borde det bli en fortsättning. Den ser jag fram emot. Jag tycker att böckerna om hjältinna Vanessa borde bli film. Boken är inte förutsägbar. Jag blev väldigt chockad över slutet. Jag längtar tills nästa bok kommer. Jag rekommenderar varmt boken Änkorna.
Den tredje boken i serien om polisen Vanessa Frank.Att läsa en serie är lite som att besöka en kompis som man lär känna bättre och bättre,även om fallen är fristående så får man ett större djup i huvudkaraktärerna.

Vanessa är en ensamvarg,släpper inte in personer lätt i sitt liv och av många anses hon som en udda person.I Änkorna får man en lite mer sårbar Vanessa vilket gör att man inte kan undgå att gilla henne lite mer.

Än en gång korsas Vanessas väg med Nicolas Paredes som jobbar som livvakt.De två är ensamvargar men har en relation som betyder mycket för båda två.Det här fallet tar oss med i pengatvätt som leder till en IS-cell i Stockholm.En lyxeskort spelar en stor roll i fallet.

Natasja som Vanessa tog sig an i Råttkungen har kopplingar till IS-cellen och man känner verkligen för Vanessa när hon förstår att hon blivit förd bakom ljuset av en person som hon verkligen brydde sig om och släppte in i sitt liv.

Pengatvätten leder till avrättningar som är brutala och det är personer som är högt uppsatta i samhället.

Pascal ger oss trovärdiga karaktärer och miljöbeskrivningar och ett fall som mycket väl skulle kunna vara verklighet.Änkorna är en bladvändare så har man inte tid att sträckläsa ska man välja någon annan bok!

Jag ser fram emot nästa bok i serien.
Bokrecension — ”Änkorna”

Han gjorde det igen @pascalengman vilken bok! Jag har älskat de tidigare böckerna om Vanessa och Nicolas. Och den här tredje gör mig inre besviken, snarare tvärtom. Den har allt, den är spännande från första sidan och spänningen håller i sig. Man kan/vill inte sluta. Det enda som är tråkigt med den här boken är att den nu är slut. 😂
Terrorn har kommit till Sverige och Vanessa och Nicolas måste med livet som insats stoppa detta. Vanessa får dessutom omvärdera sin syn på livet genom diverse händelser.
Vi träffar en ny bekantskap, Axel, en som jag verkligen rörde vid mitt hjärta.
Allt som allt så är det en fartfylld bok, med mycket brottsbekämpning men också en hel del om livet i övrigt. Vilket gör att karaktärerna känns än mer levande.
Hoppas du arbetar på en (eller många fler) uppföljare, för jag är inte färdig med Vanessa och hennes liv. ❤️❤️👍🏻👍🏻
Den absolut bästa boken jag läst i sin genre. Så spännande, gripande och någonstans också lärorik. Fördomar bryts!!!
❥ Recension

Del tre i serien om Vanessa Frank.

Den här boken är minst lika bra som de första två. Det är en sån otrolig kvalité rätt igenom och det blir en lång väntan till nästa bok som släpps nästa höst!

Berättelsen är både aktuell, hemsk och vansinnigt spännande. Olika livsöden flätas samman, vi får möta flera olika personer och sen följa ledtrådarna till hur det hela hänger ihop. Allt knyts samman så jäkla snyggt i slutet! Jag blir imponerad över hur Pascal kan få med så pass många olika personer och händelser utan att det blir rörigt.

Som vanligt är även karaktärerna, språket, tempot och dialogerna suveräna. Det är liksom ingenting som saknas i den här bokserien, den är rätt igenom grymt jävla bra. En storfavorit hos mig! Tycker mycket om både Vanessa, Nicolas och Celine. Karaktärsutvecklingen är jättebra och jag är engagerad i deras livsöden.

Boken får 💣💣💣💣💣 av 5.
Änkorna är den tredje fristående delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Jag har läst båda böckerna innan och det är en serie som jag gillar skarpt! Pascal är fenomenalt skicklig på att skriva böcker där spänningen är hög och tempot ännu högre, vilket gör att jag läser boken i en rasande fart. Trots att boken är dryga 500 sidor så känns den aldrig lång utan snarare motsatsen, som att den tog slut väldigt fort. Boken har korta kapitel och cliffhangers som lockar en att hela tiden läsa ytterligare ett kapitel. Jag gillar karaktären Vanessa som är intressant och har flera lager och jag ser fram emot att följa henne i många fler böcker framöver. Är man ute efter att läsa en vansinnigt spännande deckare som gör att omvärlden stannar för ett tag, då är Änkorna en alldeles utmärkt kandidat. Det är garanterad action från start till mål!
Boken Änkorna är 3:e boken i serien om Vanessa Frank som är polis!
Det här är en riktig bladvändare precis som sina föregångare och spännande från början till slut och jag sträckläste den precis som dom andra.

Bra att läsa dom i ordning för att lättare komma in i karaktärerna.

Boken börjar i ett skapligt lugnt tempo för att sedan stegas upp ju längre in i boken man kommer!

En spännande bok om ett aktuellt men fruktansvärt ämne, terrorism.
Rekomenderar verkligen att läsa den här serien!

Spännande handling i alla Pascal Engmans böcker och många intressanta karaktärer som är väldigt intressanta att följa!
Toppen!
Änkorna är @pascalengman tredje bok om Vanessa Frank. Precis som de tidigare så är den en blandning av stora och små ämnen, från det lillskaliga nära med personliga relationer till det stora och samhälldrabbade. Allt som tillsammans blir en väldigt spännande historia berättad ur flera olika perspektiv.
Som förra gången så handlar det om terrorattentat, denna gång med kopplingar till IS. Hela historien känns verklig och högst aktuell.

Jag blir fångad av boken på ett sätt som är få författare förunnat att kunna göra. Vilka böcker han skriver!!!!
🎧 Änkorna av Pascal Engman
Tips; läs böckerna i rätt ordning, Eldslandet, Råttkungen och denna.

Mycket av karaktärerna finns i de första böckerna och de får mer liv om man känner deras historia.
Ni som lär känna Pascal sätt att skriva kommer upptäcka att han är fenomenal på att skriva om samhällsaktuella ämnen. Vilket ger böckerna och händelserna trovärdighet

Kapitlen är korta och intensiva, ofta med händelser hängande fritt inför nästa kapitel.
Just denna bok handlar om terrorism och IS
Två personer dödas, en polis och till en början okänd kvinna.
Jakten på svaren är snirkliga och blir personlig för Vanessa Frank.
När ledtrådarna klarnar allt mer inser de att de har begränsat med tid....
Hur kan en bok på över 500 sidor kännas så kort?! Hur kan den vara så spännande hela tiden?! Jag har varit helt slukade av den och gått och längtat efter att få läsa. Så pass mycket att sömnen blivit ännu mer lidande. För ni som haft eller har bebisar vet hur mycket sömnen är värd. Att jag då valt att läsa på kvällarna tills jag nästan tappat boken i ansikten för att jag inte orkat hålla mig vaken istället för att somna i tid visar tydligt på hur grym den är. Hade jag inte haft min lilla skatt att ta hand om hade jag läst ut den direkt, för så spännande och bra tycker jag att boken är.
Jag vill påstå att författaren är en av Sveriges främsta och jag anser att det MÅSTE komma en till bok om Vanessa Frank! Har du inte läst någon av Engmans tidigare böcker så gör det, jag tror inte att du kommer bli besviken.
Änkorna är den tredje boken i serien om Vanessa Frank!
Det här är en riktig bladvändare precis som sina föregångare!
Boken börjar i ett skapligt lugnt tempo för att sedan stegas upp ju längre in i boken man kommer!
Korta och bra kapitel som gör att man bara vill läsa mer och mer.
En spännande bok om ett aktuellt ämne, terrorism.
Rekomenderar verkligen att läsa den här serien! Spännande handling i samtliga böcker och intressanta karaktärer som är väldigt intressanta att följa!
Om ni inte läst Pascal Engman, GÖR DET!
Det här är tredje boken om Vanessa Frank och den är exakt lika bra som de 2 första.
Jag känner med alla karaktärer även birollerna. Researchen är klockren och det finns ingenting att klaga på! 5/5
Änkorna är den tredje fristående delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank.
Boken handlar om terrorism vi upplever i nutid, säkerligen en svår balansgång att skriva om idag.

Redan från första sidan lyckas Engman fånga mig i sitt grepp med de korta kapitlen som avslutas med en cliffhanger. Det är omöjligt att lägga denna bok ifrån mig, den håller ett högt tempo från början till slut, språket är rappt och rikt.

’Änkorna’ är den bästa boken jag läst 2020, läs den!
På relativt kort tid så har jag fått en ny svensk favoritförfattare. Ingen skriver lika klockrent som Pascal! Han lyckas verkligen få till sida efter sida med fullmatad spänning och jag slukar allt på en gång. Det är så bra att det inte går att sluta läsa. Det här är en bokserie för de som älskar smarta thrillers med högt tempo och korta, intensiva kapitel. Handlingen i Änkorna är högaktuell med fokus på IS och de människor som begår terrorbrott. Som den icke troende jag är så har jag alltid haft svårt för personer som låter sig svepas med i ett sektliknande hive mind där tron övervinner allt sunt förnuft, men i Änkorna så får man en glimt av hur det kan vara på andra sidan och vad som driver de här personerna. Det känns som att det har tagit en hel del tid med researchen kring ämnet för att det skulle bli en så här pass trovärdig och skrämmande skildring av terrorn.

I och med att det här är bok tre, så har jag börjat komma karaktärerna lite närmare och jag tycker om varenda en. Speciellt Vanessa och hennes relation med Celine, som är så fruktansvärt fin att jag blir rörd. Och lussebulledeg, vilket life hack! Hoppas verkligen att 7-eleven börja sälja bullarna ogräddade framöver tack vare den här boken! Nicolas Paredes är även han en fin person som jag håller tummarna för får vara med i fortsättningen också. Som vanligt så känner jag även lite för the bad guys till och från, men i slutändan så sitter jag och väntar på att de ska få vad de förtjänar. Slutet gott allting gott, eller kanske inte. Nu blir jag lite bitter när jag tänker på hur lång tid det kan ta innan det finns en ny bok för mig att läsa av Pascal...
En ung kvinna och en polis hittas mördade några minuters avstånd från varandra i området Gärdet i Stockholm.
Polisinspektör Vanessa Frank får i uppdrag att leda utredningen på dubbelmordet. Utredningen kommer att bli mycket mer personlig än vad Vanessa någonsin kunnat tänka sig. I de allt fler lösa trådarna som sammanflätas, uppstår ett gemensamt motiv, islamiska staten.

Det är fartfylld och otroligt spännande thriller från första sidan. Många trådar som ska flätas ihop och som författaren har lyckats med mästerligt. Varje karaktär får sin berättelse och man vill bara veta mer.
Denna deckarthriller måste läsas i höst!
”Änkorna” har, precis som Engmans tidigare böcker, korta men intensiva kapitel. Det är ett högt tempo och det händer mycket, vilket gör att läsandet går snabbt.

Vanessa Frank är vår huvudkaraktär även i denna boken och som jag säkert har nämnt tidigare är hon en komplex karaktär med ett mjukt inre och en stentuff yta. I den här boken kommer vi henne ännu närmre, framför allt genom känslorna kring Natasja. Det är omöjligt att inte tycka om henne och jag vill bara ha mer. Författaren har fångat tankar och beteenden som vi tänker eller gör varje dag, men som vi inte riktigt tänker på, och det märks att han har gjort sin research. Det är trovärdigt. Vi får i berättelsen möta en hel del karaktärer och vi har även flera olika spår men mot slutet vävs allt samman väldigt snyggt.

Pascal Engman har den här egenskapen som jag värdesätter högt hos författare – att dra in mig i historien och få mig att bli än mer intresserad av temat. När jag läste hans ”Eldslandet” blev jag exempelvis väldigt nyfiken på organhandel och i det här fallet har jag googlat och sökt information på andra sätt om IS och terrorismen. Det gör mig kunskapstörstig och det är få författare som har samma egenskap.

”Änkorna” är absolut Pascals bästa bok hittills och hela serien om Vanessa är så läsvärd! Jag trodde först att detta var slutet på en trilogi men jag är så glad att serien fortsätter och att jag kommer få läsa ännu mer om Vanessa och de andra. Jag kan inte nog rekommendera dessa böcker om man gillar actionpackade, snabblästa böcker om intressanta och mycket viktiga teman.
Bokfylla! Ni vet den där känslan efter att ha läst en riktigt bra bok? Och att motvilligt tvingas lämna bokbubblan man varit i men man bara vill ha mer...
Så känns det efter att ha läst Pascal Engman senaste spänningsroman ”Änkorna”! En bokkaramell jag fått och sugit på i några dagar nu.

Kan konstatera att Pascal har gjort det igen! Han är verkligen en fenomenal mästare på att skriva långa spännande verklighetstrogna berättelser där han lyckas hålla kvar läsarens intresse från början till slut och bygga upp spänningen genom hela berättelsen.

”Änkorna” är den tredje, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna fartfyllda thriller fördjupas historien om den egensinniga hjältinnan Vanessa, samtidigt som den berör en skrämmande aktuell hotbild mot vårt samhälle; terrorism och IS.

En manlig polis hittas mördad på Gärdet i Stockholm och nära brottsplatsen upptäcks ytterligare ett offer, en ung kvinna av okänd identitet. Dubbelmordet leder polisinspektör Vanessa Frank in på en snårig utredning som visar sig bli mer personlig än hon någonsin kunnat ana. När spåren allt eftersom börjar peka mot IS är skräcken ett faktum.

”Änkorna” är en väldigt välskriven roman som bjuder på hög spänning med en trovärdig och verklighetstrogen aktuell handling. Har läst de två tidigare delarna i serien om Vanessa (”Eldslandet och ”Råttkungen”) och de har varit stora favoriter. Hade därför stora förväntningar på den sista delen, ribban var högt satt! Cliffhangers och de olika sidohistorierna är skickligt sammanvävda till en rafflande och pulshöjande nutidsthriller där Pascal lyckas återigen pricka in full pott! En av årets bästa böcker - om det nu inte är den allra bästa!
Vilken bok! Den är så bra att den borde förses med varningstext: kommer garanterat att förkorta din nattsömn eftersom du måste fortsätta läsa! Bara ett kapitel till... o ett till... o ett till... Vill inte beskriva handlingen mer än att säga att böckerna om Vanessa Frank bör lösas i tätt ordning.
Utdrag från text på baksida av bok:

I en förort utan hopp vandrar en ensam man & planerar sin sista tid i livet. Samtidigt, på en hemlig adress i innerstaden, dövar en ung lyxeskort sin smärta med alla medel som står till buds.
Två döda kroppar återfinns i ett råkallt Stockholm . Den ena en manlig polis, den andra en kvinna av okänd identitet. Dubbelmordet leder Vanessa Frank in på en snårig utredning- som visar sig bli mer personlig än hon någonsin kunnat ana

Jag hade höga förväntningar inför denna boken då jag läst de första delarna i serien om Vanessa: Eldslandet & Råttkungen som i mitt tycke var fantastiskt bra - Jag blev inte besviken, denna boken levde helt upp till mina förväntningar & jag mer eller mindre har sträckläst den förutom när jag jobbat & spelat padel

Vanessa Frank är en stark karaktär som jag fascineras av - En knivskarp polis, skicklig & som drivs av rättvisa. Hon drar sig inte för något & räds inte något. Jag berörs av hennes mjuka sidor, av hennes kärlek till de som står henne nära, att finnas för de utsatta & utstötta.

Jag gillar hur man får följa de olika karaktärerna från deras händelse just där & då Gör att man samtidigt får lära känna karaktärerna mer & sedan hur allt sammanvävs mellan kapitlen.
I boken tas ämnen upp såsom religion, terrordåd, vänskap, relationer & familjeband & vad en förälder är beredd att göra för sitt barn, att ta lagen i sina egna händer om det skulle krävas för att få sin hämnd.
Jag tycker att händelserna & berättelsen känns genuin & sanningsenlig. Boken är skriven på ett sätt som gör att man flyter igenom boken & inte vill sluta läsa. Jag vet inte hur många ggr jag tänkte - Bara ett kapitel till...& vips så var den slut... Jag vill läsa mer & Jag längtar till nästa del!

Skynda dig & skriv Pascal!
Änkorna är tredje delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank.

Liksom förra gången så handlar det om ett terrorattentat, men den här gången med kopplingar till IS. Historien känns både verklig och välresearchad, och inte minst aktuell. Pascal Engman har återigen skrivit en thriller som känns här och nu, det är Sverige och världen idag.

Förutom den brännande aktuella handlingen så är det dessutom grymt spännande och välskrivet. De olika sidohistorierna och stickspåren vävs snyggt ihop till en rafflande och pulshöjande nutidsthriller. Så visst infriades mina förväntningar, Änkorna är kanonbra!
Änkorna är den tredje, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna fartfyllda thriller fördjupas historien om den egensinniga hjältinnan Vanessa, samtidigt som den berör en skrämmande aktuell hotbild mot vårt samhälle.

Pascal Engman har gjort det igen! Änkorna är bland det bästa jag läst! Boken är otroligt välskriven och har spänning från första till sista sidan. Boken avhandlar ett aktuellt ämne och det märks att det ligger en välgjord research bakom.

Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken och ville inte att den skulle ta slut. När jag hade ett kapitel kvar av boken, var jag tvungen att pausa för att dra ut lite på upplösningen.

Så är det en bok du ska läsa i höst så är det Pascal Engmans Änkorna!
Det här är den tredje fristående boken i serien om Vanessa Frank. det är välskrivet och spännande, och det är tydligt att författaren gjort en väldigt omfattande research när man läser om hur IS agerat i Syrien. Det som börjar med ett dubbelmord visar sig bli väldigt personligt för Vanessa. Jag hoppas på en uppföljare och att Axel får ta plats i den
Ytterligare en fartfylld bok i serien om Vanessa Frank. Pascal Engman är ingen dussindeckarförfattare utan hans språk och oerhörda insatthet i viktiga och aktuella ämnen tar hans böcker till en nivå utöver det vanliga.