Änkorna

Bok av Pascal Engman

Polisinspektör Vanessa Frank dras in i ett svårlöst dubbelmord när en manlig polis och en kvinna av okänd identitet hittas mördade på Gärdet. Snart leder spåren mot terrornätverket IS. Rädslan för terrorbrott i samhället är stor samtidigt som terrornätverken breder ut sig i det dolda. Dessutom blir utredningen allt mer personlig för Vanessa. Boken är den tredje fristående delen i thrillerserien om Vanessa Frank.

2 utgåvor
Välj utgåva
ÄnkornaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189007772
ÄnkornaSvenska - Okänt
ISBN: 9789189087668
Betyg 5
Änkorna är den tredje fristående delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank.
Boken handlar om terrorism vi upplever i nutid, säkerligen en svår balansgång att skriva om idag.

Redan från första sidan lyckas Engman fånga mig i sitt grepp med de korta kapitlen som avslutas med en cliffhanger. Det är omöjligt att lägga denna bok ifrån mig, den håller ett högt tempo från början till slut, språket är rappt och rikt.

’Änkorna’ är den bästa boken jag läst 2020, läs den!
På relativt kort tid så har jag fått en ny svensk favoritförfattare. Ingen skriver lika klockrent som Pascal! Han lyckas verkligen få till sida efter sida med fullmatad spänning och jag slukar allt på en gång. Det är så bra att det inte går att sluta läsa. Det här är en bokserie för de som älskar smarta thrillers med högt tempo och korta, intensiva kapitel. Handlingen i Änkorna är högaktuell med fokus på IS och de människor som begår terrorbrott. Som den icke troende jag är så har jag alltid haft svårt för personer som låter sig svepas med i ett sektliknande hive mind där tron övervinner allt sunt förnuft, men i Änkorna så får man en glimt av hur det kan vara på andra sidan och vad som driver de här personerna. Det känns som att det har tagit en hel del tid med researchen kring ämnet för att det skulle bli en så här pass trovärdig och skrämmande skildring av terrorn.

I och med att det här är bok tre, så har jag börjat komma karaktärerna lite närmare och jag tycker om varenda en. Speciellt Vanessa och hennes relation med Celine, som är så fruktansvärt fin att jag blir rörd. Och lussebulledeg, vilket life hack! Hoppas verkligen att 7-eleven börja sälja bullarna ogräddade framöver tack vare den här boken! Nicolas Paredes är även han en fin person som jag håller tummarna för får vara med i fortsättningen också. Som vanligt så känner jag även lite för the bad guys till och från, men i slutändan så sitter jag och väntar på att de ska få vad de förtjänar. Slutet gott allting gott, eller kanske inte. Nu blir jag lite bitter när jag tänker på hur lång tid det kan ta innan det finns en ny bok för mig att läsa av Pascal...
Vilken bok! Den är så bra att den borde förses med varningstext: kommer garanterat att förkorta din nattsömn eftersom du måste fortsätta läsa! Bara ett kapitel till... o ett till... o ett till... Vill inte beskriva handlingen mer än att säga att böckerna om Vanessa Frank bör lösas i tätt ordning.
Bokfylla! Ni vet den där känslan efter att ha läst en riktigt bra bok? Och att motvilligt tvingas lämna bokbubblan man varit i men man bara vill ha mer...
Så känns det efter att ha läst Pascal Engman senaste spänningsroman ”Änkorna”! En bokkaramell jag fått och sugit på i några dagar nu.

Kan konstatera att Pascal har gjort det igen! Han är verkligen en fenomenal mästare på att skriva långa spännande verklighetstrogna berättelser där han lyckas hålla kvar läsarens intresse från början till slut och bygga upp spänningen genom hela berättelsen.

”Änkorna” är den tredje, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna fartfyllda thriller fördjupas historien om den egensinniga hjältinnan Vanessa, samtidigt som den berör en skrämmande aktuell hotbild mot vårt samhälle; terrorism och IS.

En manlig polis hittas mördad på Gärdet i Stockholm och nära brottsplatsen upptäcks ytterligare ett offer, en ung kvinna av okänd identitet. Dubbelmordet leder polisinspektör Vanessa Frank in på en snårig utredning som visar sig bli mer personlig än hon någonsin kunnat ana. När spåren allt eftersom börjar peka mot IS är skräcken ett faktum.

”Änkorna” är en väldigt välskriven roman som bjuder på hög spänning med en trovärdig och verklighetstrogen aktuell handling. Har läst de två tidigare delarna i serien om Vanessa (”Eldslandet och ”Råttkungen”) och de har varit stora favoriter. Hade därför stora förväntningar på den sista delen, ribban var högt satt! Cliffhangers och de olika sidohistorierna är skickligt sammanvävda till en rafflande och pulshöjande nutidsthriller där Pascal lyckas återigen pricka in full pott! En av årets bästa böcker - om det nu inte är den allra bästa!
”Änkorna” har, precis som Engmans tidigare böcker, korta men intensiva kapitel. Det är ett högt tempo och det händer mycket, vilket gör att läsandet går snabbt.

Vanessa Frank är vår huvudkaraktär även i denna boken och som jag säkert har nämnt tidigare är hon en komplex karaktär med ett mjukt inre och en stentuff yta. I den här boken kommer vi henne ännu närmre, framför allt genom känslorna kring Natasja. Det är omöjligt att inte tycka om henne och jag vill bara ha mer. Författaren har fångat tankar och beteenden som vi tänker eller gör varje dag, men som vi inte riktigt tänker på, och det märks att han har gjort sin research. Det är trovärdigt. Vi får i berättelsen möta en hel del karaktärer och vi har även flera olika spår men mot slutet vävs allt samman väldigt snyggt.

Pascal Engman har den här egenskapen som jag värdesätter högt hos författare – att dra in mig i historien och få mig att bli än mer intresserad av temat. När jag läste hans ”Eldslandet” blev jag exempelvis väldigt nyfiken på organhandel och i det här fallet har jag googlat och sökt information på andra sätt om IS och terrorismen. Det gör mig kunskapstörstig och det är få författare som har samma egenskap.

”Änkorna” är absolut Pascals bästa bok hittills och hela serien om Vanessa är så läsvärd! Jag trodde först att detta var slutet på en trilogi men jag är så glad att serien fortsätter och att jag kommer få läsa ännu mer om Vanessa och de andra. Jag kan inte nog rekommendera dessa böcker om man gillar actionpackade, snabblästa böcker om intressanta och mycket viktiga teman.
En ung kvinna och en polis hittas mördade några minuters avstånd från varandra i området Gärdet i Stockholm.
Polisinspektör Vanessa Frank får i uppdrag att leda utredningen på dubbelmordet. Utredningen kommer att bli mycket mer personlig än vad Vanessa någonsin kunnat tänka sig. I de allt fler lösa trådarna som sammanflätas, uppstår ett gemensamt motiv, islamiska staten.

Det är fartfylld och otroligt spännande thriller från första sidan. Många trådar som ska flätas ihop och som författaren har lyckats med mästerligt. Varje karaktär får sin berättelse och man vill bara veta mer.
Denna deckarthriller måste läsas i höst!
Utdrag från text på baksida av bok:

I en förort utan hopp vandrar en ensam man & planerar sin sista tid i livet. Samtidigt, på en hemlig adress i innerstaden, dövar en ung lyxeskort sin smärta med alla medel som står till buds.
Två döda kroppar återfinns i ett råkallt Stockholm . Den ena en manlig polis, den andra en kvinna av okänd identitet. Dubbelmordet leder Vanessa Frank in på en snårig utredning- som visar sig bli mer personlig än hon någonsin kunnat ana

Jag hade höga förväntningar inför denna boken då jag läst de första delarna i serien om Vanessa: Eldslandet & Råttkungen som i mitt tycke var fantastiskt bra - Jag blev inte besviken, denna boken levde helt upp till mina förväntningar & jag mer eller mindre har sträckläst den förutom när jag jobbat & spelat padel

Vanessa Frank är en stark karaktär som jag fascineras av - En knivskarp polis, skicklig & som drivs av rättvisa. Hon drar sig inte för något & räds inte något. Jag berörs av hennes mjuka sidor, av hennes kärlek till de som står henne nära, att finnas för de utsatta & utstötta.

Jag gillar hur man får följa de olika karaktärerna från deras händelse just där & då Gör att man samtidigt får lära känna karaktärerna mer & sedan hur allt sammanvävs mellan kapitlen.
I boken tas ämnen upp såsom religion, terrordåd, vänskap, relationer & familjeband & vad en förälder är beredd att göra för sitt barn, att ta lagen i sina egna händer om det skulle krävas för att få sin hämnd.
Jag tycker att händelserna & berättelsen känns genuin & sanningsenlig. Boken är skriven på ett sätt som gör att man flyter igenom boken & inte vill sluta läsa. Jag vet inte hur många ggr jag tänkte - Bara ett kapitel till...& vips så var den slut... Jag vill läsa mer & Jag längtar till nästa del!

Skynda dig & skriv Pascal!
Betyg 5
Änkorna är tredje delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank.

Liksom förra gången så handlar det om ett terrorattentat, men den här gången med kopplingar till IS. Historien känns både verklig och välresearchad, och inte minst aktuell. Pascal Engman har återigen skrivit en thriller som känns här och nu, det är Sverige och världen idag.

Förutom den brännande aktuella handlingen så är det dessutom grymt spännande och välskrivet. De olika sidohistorierna och stickspåren vävs snyggt ihop till en rafflande och pulshöjande nutidsthriller. Så visst infriades mina förväntningar, Änkorna är kanonbra!
Betyg 5
Änkorna är den tredje, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna fartfyllda thriller fördjupas historien om den egensinniga hjältinnan Vanessa, samtidigt som den berör en skrämmande aktuell hotbild mot vårt samhälle.

Pascal Engman har gjort det igen! Änkorna är bland det bästa jag läst! Boken är otroligt välskriven och har spänning från första till sista sidan. Boken avhandlar ett aktuellt ämne och det märks att det ligger en välgjord research bakom.

Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken och ville inte att den skulle ta slut. När jag hade ett kapitel kvar av boken, var jag tvungen att pausa för att dra ut lite på upplösningen.

Så är det en bok du ska läsa i höst så är det Pascal Engmans Änkorna!
Det här är den tredje fristående boken i serien om Vanessa Frank. det är välskrivet och spännande, och det är tydligt att författaren gjort en väldigt omfattande research när man läser om hur IS agerat i Syrien. Det som börjar med ett dubbelmord visar sig bli väldigt personligt för Vanessa. Jag hoppas på en uppföljare och att Axel får ta plats i den
Betyg 5
Ytterligare en fartfylld bok i serien om Vanessa Frank. Pascal Engman är ingen dussindeckarförfattare utan hans språk och oerhörda insatthet i viktiga och aktuella ämnen tar hans böcker till en nivå utöver det vanliga.