Vinterströmmen

Bok av Kamilla Oresvärd
I den tredje delen i serien om Vargön hittas en man styckad i vattnet. Allting som skulle kunna hjälpa till att identifiera mannen är bortplockat från kroppen. Förutom en liten detalj, en detalj som gör att Mona Schiller tror sig veta vem det är. Hon inser att om hon har rätt svävar alla hennes närstående i stor fara.
En man hittas styckad i takt med att utredningen tar fart börjar mörka hemligheter att komma upp till ytan. Boken är uppbyggd med korta kapitel som gör det väldigt svårt att sluta läsa. Detta är den tredje fristående delen i serien om Vargön.
Boken utspelar sig kring Vargön och vi får åter möta Mona Schiller. En styckad kropp hittas nedanför ruinerna vid det gamla pappersbruket. Kroppen är svår att identifiera då endast en arm hittats, men Mona misstänker vem det kan vara då hon uppmärksammar en detalj. Frågan är nu är om de närmaste kring Mona nu i fara....

Det här är den tredje delen i serien om Vargön och jag har gillat de två tidigare böckerna och likaså så gillar jag denna också. Den är välskriven med ett bra driv framåt och korta kapitel som gör att den är lättläst. Boken är spännande och skriven på ett listigt sätt och jag är helt vilsen när det gäller att lösa gåtan - precis som det ska vara. Rekommenderar verkligen denna bokserie.
Vilken bra bok jag har läst ut! Om ni inte har hunnit läsa denna så gör det. Det här är den tredje fristående delen i serien om Vargön.
Med ett snabbt tempo är den här boken väldigt spännande och en bladvändare. Korta kapitel som jag verkligen älskar i böcker och tycker den var välskriven. En bok jag varmt kan rekommendera
Precis som i de de två första delarna i serien som utspelar sig på Vargön så har Kamilla lyckats att hålla mig på sträckbänken ända in i kaklet. Jag erkänner villigat att jag var rätt lost flera gånger och Kamilla duttar ut ledtrådar både här och där som både förvillar och som skapar falsk säkerhet om vem vad och varför.

Det snabbt tempot, drivet och de korta kapitlen gör att boken aldrig känns tråkig. trevliga miljöer och ett lagom stort personregister gör att man hänger med och gillar det man läser
Jag rekommenderar att du läser Kamilla böcker i rätt ordning, trots allt så följer vi personerna och det blir nog lättare att hänga med i historien.

Del ett, Brudslöjan, del två heter Älvdansen och du kan läsa mina tankar om dem här på bloggen
https://bokprataren.blogspot.com/2020/03/alvdansen-kamilla-oresvard.html
Mona och Hedda, två starka kvinnor som båda två visa upp en skörare sida i den här tredje delen i serien om Vargön.

Delar av en död man hittas i vattnet. Ingenting finns som gör att det går att identifiera offret. En detalj får dock Mona Schiller att misstänka vem det är. Stämmer det är det hennes förflutna som hunnit i kapp henne och den värld hon byggt upp riskerar att rämna.

Även Hedda får ovälkomna hälsningar från förr och blir plötsligt osäker på var hon står i sin relation till Mona.

Precis som i tidigare delar är det en spännande historia med fokus på relationer och en fint skildrad miljö som tillsammans blir en perfekt helhet. Det här är en serie som fortsätter att ge mersmak.
I Vinterströmmen får vi återstifta bekantskapen med Mona Schiller, hennes två vuxna söner och Hedda. Under ett eftersök på ett skadat rådjur gör jägarna en makaber upptäckt då de hittar en säck med mänskliga kroppsdelar nedanför det gamla pappersbruket. Allt som kan identifiera kroppen har nogsamt avlägsnat, men det finns ett kännetecken som gör att Mona misstänker vems lik det kan vara. Hon inser snart att det inte bara är hennes liv som är i fara...

Kamilla Oresvärd bjuder återigen på en riktigt bra och listig spänningsroman! Möjligen är den sista delen också den grymmaste av de tre, både vad gäller mordets art och de karaktärer som tar plats i Vinterströmmen. Som i de föregånde är det ett högt tempo vilket manar till streckläsning, med bra miljöbeskrivningar och så klart; Mona Schiller. Nu får vi äntligen veta hennes hemligheter! Mona har snabbt kommit att bli en av favoritkaraktär inom genren. En stark och smart kvinna med hjärtat på det rätta ställe. Det blir spännande att se vad som kommer i hennes väg i framtiden. Längtar redan!
Tredje delen om Mona Schiller och Vargön heter Vinterströmmen och tar oss med på en resa med hemligheter från förr och ett brutalt styckmord i nutid. Mona är huvudpersonen med ett mörkt förflutet som till slut kommer ikapp henne. Vad är det för hemlighet Mona bär på? Vad hände egentligen med hennes exman? Även Monas inneboende Hedda brottas med sitt förflutna liksom Monas son, polisen Anton, som förutom att jaga den som är skyldig till styckmordet även försöker få ihop sitt privatliv. Det är inte spännande på keplerskt vis men för den delen inte heller långrandigt eller tråkigt. Det är lagom. Lagom mycket spänning, polisarbete, privatliv, miljöbeskrivning.. och korta kapitel är ju tacksamma att läsa och gör detta till en bladvändare ändå! Slutet skvallrar dessutom om en spännande fjärde del.
Som jag längtat efter denna tredje boken i Vargön-serien om Mona Schiller. I boken Vinterströmmen tas vi återigen tillbaka till Vargön där man hittat ett styckat oidentifierbart lik i vattnet. Det är endast Mona Schiller som har sina misstankar om vem den döda personen är. Men om hon har rätt så måste hon gå tillbaka och gräva i sitt förflutna och vad kommer då hända med henne och hennes familj.

För varje bok som jag läser i Vargön-serien så blir de bara bättre och bättre och äntligen kommer boken där vi får lära känna och veta mer om Mona Schillers bakgrund och det är många och stora hemligheter som kommer att komma upp till ytan. Utredningen av ett brutalt och känslokallt mord vävs samman med historien om Mona och vad det är hon egentligen gjort under sina år utomlands.

Vinterströmmen är boken som utspelar sig på en otroligt vacker plats men där en iskall mördare söker hämnd, vedergällning och pengar. Det bara kryper i kroppen på mig när jag läser hur långt man kan gå för att få den hämnd man anser man förtjänar och hur undkommer man en sådan person. Sidorna bara flyger förbi, tiden stannar och plötsligt är boken slut och kvar finns en saknad och längtan efter nästa bok i serien. För det kommer väl fler böcker i Vargön-serien ?
Det är ett högt tempo och korta kapitel vilket gör att boken går väldigt fort att läsa. Den är så spännande och man vill så klart få veta vad Mona döljer och hur allting kommer lösa sig. Ett väldigt spännande slut som lockar till att direkt vilja plocka upp nästa bok.. som vi nu får längta efter.