Tystnadens torn

Bok av Mina Dennert
Jag kunde inte sluta läsa den här thrillern. Hat och hot på nätet är skrämmande när det omsätts i verkliga livet. I boken är det journalisten Roya Sand som kämpar mot näthatet och hon har skapat en nätrörelse mot detta. När en kvinna som har koppling till Roya hittas död i ett vattentorn i Göteborg blir näthatet verklighet.
En välskriven och extremt aktuell bok där vi får följa en journalist som sagt upp sig för att starta en organisation som arbetar för yttrandefrihet och demokrati. När en kollega blir mördad är hon säker på att det är högerextrema som är skyldiga och det dröjer inte länge förrän hon känner sig förföljd.

Vi får också följa flera stycken högerextrema som tycker att något måste göras innan landet falller samman, det är "bloggare och journalister" som arbetar för sanningen.

Boken är välskriven, aktuell och de högerextrema är skildrade på ett sätt som för att det är lätt att tro att de är tagna direkt från verkligheten trots att de inte är det. Författarna känner väl till det de skriver om och boken blir oerhört svårt att lägga ifrån sig!
Rekommenderas för den som gillar deckare
Roya Zand driver en organisation mot näthat och för mänskliga rättigheter och hennes kartläggning av högerextremister gör att hon upplevs som ett hot av många. En kvinna hittas mördad och Roya börjar förstå att även hon är i fara.

En oerhört spännande bok om dagsaktuella ämnen. Svårt att lägga ifrån sig.
Roya är journalist och uppskapare och talesman för nätrörelsen One som kämpar mot de högerextremismenas hat över nätet.
En bekant till Roya blir mördad och hittades placerad i ett vattentorn.
Hon och kamraten Nathalie börjar granska fallet och det visar sig att det inte är en ensam mördare utan en nazistisk organisation dlm ligger bakom och det finns en lista med den mördade kvinnans namn på men även andra som kämpar för rätt och allas lika värde dock finns även Roya med...
Boken är en väldigt spännande thriller som utspelar sig i vår samtid.
Journalisten Roya Zand har skapat en rörelse som kämpar för mänskliga rättigheter och som vill stoppa de högerextrema krafterna i samhället.
En kvinna hittas mördad, det finns samband mellan den mördade och Royas kamp.
Roya vägrar att tystas trots att hoten blir allt grövre. Det visar sig röra sig om ett helt nätverk med människor med högerextrema värderingar.
Hoten sätts till handling och de anser att Roya måste tystas.

Vilken bok, väldigt spännande. Jag blir upprörd över allt hat som sprids. Hur korta vägarna är idag och hur fejkade konton sprider sina lögner och sitt hat. Jag vet att detta är fiktion men kopplar det också till en dokumentär jag sett kring hot och kräkningar som journalister får utstå. All heder till dem som orkar skildra sanningen.
Tystandens torn är en otroligt välskriven bok. Blandningen av allvar, relationer och läskiga händelser ger ett fantastiskt resultat och som läsare vill man bara få reda på mer. Man blir ofta överraskad av händelser och personer vilket gör handlingen så extremt spännande.

Boken är skriven i olika perspektiv och därför får man insyn i hur alla tänker, både den ”goda” och ”onda” sidan.

Men

Jag kan rekommendera den här boken till alla som älskar thrillers och som inte bara vill bli uppskrämd utan också få en tankeställare. Definitivt en av mina favoritthrillers.
Otippad ny favorit i bokhyllan!

Vi följer journalisten Roya Zand som driver en rörelse som kämpar för mänskliga rättigheter. En dag hittas en kvinna med kopplingar till Roya mördad. Roya bestämmer sig för att granska de som hatar och hittar ett organiserat nätverk bakom allt. Snart är hon mer indragen än hon borde.

Fasansfull läsning eftersom den känns ända in i märgen och anledningen att det känns är att det så väl speglar verkligheten. Läsning som gör ont men som ändå måste läsas.

Det är så mycket mer än en thriller. Det här är ett samhällsdokument och spänning med äkta karaktärer och känslor.

En väskriven och driven historia med
betydelse. Det märks att författarna känner sin historia väl. Ett måste att läsa!

Hoppas på många fler böcker från den här författarduon!
Välskriven, trovärdig och otäck. En väldigt aktuell berättelse om vad som faktiskt sker runt omkring oss idag. Och vikten av att inte låta sig tystas!

Vissa stunder märkte jag att jag försvann iväg i tankarna och jag kände aldrig riktigt en sug efter att sträckläsa boken - men det är en bra strandhängsbok eller en regnigsöndagsbok.
En bok där du bara måste läsa ett kapitel till. Skrämmande obehaglig men är väldigt nöjd över läsupplevelsen.