Huset i skogen

Bok av Solveig Olsson-Hultgren
Vid ett spaningsuppdrag så händer det som inte får ske, Hanna tvingas skjuta verkanseld mot den misstänkte men allt går fel, så väldigt väldigt fel. Hanna blir sjukskriven och mår riktigt dåligt. När det visar sig att hennes kollega Marko ärvt en stuga i Småland och att hon kan få bo där en tid så tvekar hon inte. Hon sätter sig i bilen och beger sig mot de småländska skogarna. Men Hanna hinner knappt mer än landa i Småland förrän hon dras in i det mysterium som Gertrud, stugans tidigare ägare, försökte nysta i när hon dog. Och hur ligger det egentligen till med Gertruds död, var det verkligen en olyckshändelse ..? SOLVEIG OLSSON-HULTGREN är författare och bor i Växjö. Hon har tidigare skrivit ett större antal barn- och ungdomsböcker. Huset i skogen är hennes debut som spänningsförfattare för vuxna.
3 utgåvor
Välj utgåva
Huset i skogenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789179032937
Huset i skogenSvenska - Okänt
ISBN: 9789179030766
Huset i skogenSvenska - E-bok
ISBN: 9789179033590
Rädsla som får hjärnan att förvränga det man ser, invecklade lögner, oskyldigt drabbade, en inte helt självklar upplösning...Helt klart fångade den mig.
Vilken härlig debutroman för vuxna som Solveig Olsson-Hultgren har åstadkommit. Boken Huset i Skogen är en lite lågmäld spänningsroman som tar för sig mer och mer vartefter sidorna bläddrar förbi och spänningen stegras under slutet av boken. En mysdeckare som i vissa inslag nästan får en feelgood-känsla.

Vi får följa polisen Hanna som efter ett olycksaligt polisingripande blir sjukskriven och som får låna ett torp i Småland dit hon åker för att vila upp sig. Under en av sin första skogspromenader stöter hon på ett ödetorp mitt i skogen och synen som hon ser när hon kikar in genom de dammiga fönstren lämnar henne ingen ro. Hon bestämmer sig för att försöka ta reda på vad som hänt i ödetorpet och vart ägarna tagit vägen. Med hjälp av kollegan Marko och grannen Sigvard börjar Hanna nysta i mysteriet.

Boken Huset i Skogen fångar mig och det är svårt att sluta läsa. Jag vill vet mer om de försvunna personerna från ödetorpet. Men jag fascineras även av relationen mellan Hanna och Marko och den nyvunna vänskapen mellan Hanna och pensionären Sigvard. Jag får en bra känsla för dessa tre personer och deras sympatiska personligheter. Framförallt fastnar jag för Hanna och hennes upplevelse av att komma till torpet i Småland, utflykterna i skogen och i samhället. Hennes kamp att komma bort ifrån sjukskrivningen genom att nysta i försvinnandet och genom att röja upp i det lånade torpet efter den tidigare ägaren Gertruds plötsliga död. Genom Gertruds hus och ägodelar lär Hanna känna den gamla avlidna damen.

Boken avslutas nästan med lite av en cliffhanger och om vi har tur så innebär det att det kanske kommer en fortsättning av boken där vi får fortsätta att följa Hanna, Marko och Sigvard. Jag skulle gärna läsa en sådan uppföljare och det skulle vara spännande att se vad de kan tänkas hitta på härnäst.