Äktenskapet

Bok av Maja Björklöv
Äktenskapet mellan Hanna och Mårten går i kras, men varför? De hade ju ett bra liv med familj, fint hus och roliga resor. I denna relationsroman funderar Hanna på varför det gick fel och alla tillkortakommanden. Den tar upp ämnen som förälskelse, passion, vänskap, trohet, otrohet, hämnd, makt, bekräftelse och försoning.
2 utgåvor
Välj utgåva
ÄktenskapetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178356522
ÄktenskapetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178356560
Hanna och Mårten lever ett lyckligt familjeliv med två barn i ett radhus i Stockholm. Men vad händer när idyllen plötsligt slits itu? Går det att reparera ett trasigt äktenskap?

Genom boken följer vi Hannas perspektiv. Hanna som försöker förstå vad som hände. Genom dåtid, nutid och framtid försöker Hanna bena ut och begripa. Boken lyfter ämnen som obalans, otrohet, klass, ilska, föräldraskap, psykisk ohälsa, förälskelse, bekräftelse, acceptans och försoning.

Hanna ältar. Hon ältar vad som hände. Varför det hände. Hur det kunde hända. Hon ältar, och ältar. Kanske hade boken tjänat på att kortas ner något, för mig blir det tyvärr för mycket upprepningar. Samtidigt tycker jag att det är modigt av författaren att våga dra ut på det så länge. Författaren vill verkligen få läsaren att känna det Hanna känner, och det tycker jag att hon lyckas med. Jag känner Hannas kris, sveket, hennes bottenlösa sorg och hennes ilska. Men jag tror att jag hade känt det även om boken var några hundra sidor kortare.