Anna (bokmalenanna) M

Användarprofil

Vill sova bättre

Tips för den som...
Mitt bästa tips är att gå och lägga sig i tid. Släcka ner belysningen och TV samt lägga undan telefon minst 30 min innan. Kanske även sätta på lugn musik för att komma ner i varv?
Danny ska snart fylla 30 och trots att han är nygift och lever ett bra liv känner han att något saknas. Han öppnar en låda med en adressbok med 12 vänner från uppväxten. Vad gör de och hur har de klarat av vuxenlivet? Han bestämmer sig för att besöka var och en.

En bok som agerat hyllvärmare under en längre tid, men eftersom det stod att den hade humoristiska inslag blev jag sugen på att läsa den nu. Den var väldigt roligt och jag skrattade högt emellanåt. Samtidigt som den också tar upp djupa och allvarliga teman. Men den hade med fördel kunnat kortas ner med i alla fall hundra sidor då det blev lite väl repetativt mot slutet. Boken består trots allt av drygt 450 sidor. Men en hyllvärmare jag ändå har läst med glädje!

Ljuset vi inte ser

Bok av Anthony Doerr
En bok som skildrar två barns livsöden under andra världskriget. Den blinda flickan Marie-Laurie i Frankrike och den arma barnhemspojken Werner i Tyskland. Men plötsligt förenas deras öden i Saint-Malo.

Jag har läst många böcker som på ett eller annat sätt handlar om andra världskriget, men denna boken känns ändå unik. Jag gillar de två parallella handlingarna och att den skildrar barnens perspektiv Språket i boken är fantastiskt och varje ord känns genomtänkt. Trots att boken innehåller 596 sidor är den snabbläst. Oftast korta kapitel på bara ett par sidor men ändå alltid innehållsrika. Förstår verkligen varför boken belönats med Pulitzerpriset. En av de bästa böckerna jag läst i år!
Den mysigaste och mest inspirerande träningspodden! Så kul att få hänga med när de testar olika aktiviteter och få lite inblick i deras liv. Ingen hets utan bara träningsglädje rakt igenom!

438 dagar

Bok av Martin Schibbye och Johan Persson
De skulle skriva ett reportage om jakten på olja och hur den drabbar befolkningen i den stängda Ogadenregionen men allt gick åt helvete och journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson hamnde i fängelset i Etiopien. Detta är deras berättelse inifrån fängelset.

En otrolig reportagebok skriven av Martin och Johan. De berättar om sina dagar i fängelset och hur man gör för att inte förhoppa hoppet, men också små detaljer om att de inte får använda skor och en vänskap som växer sig stark. Den känns oerhört viktig och jag hoppas att den kommer bli en klassiker. Detta är nog en bok jag kommer tipsa många om. Det skrivna ordet och journalistiken är nämligen något vi behöver värna om. Den här boken påminner oss om det.

Flashback Forever

Podcast med Emma Knyckare och Ina Lundström
En fantastiskt rolig podd med de grymmaste programledare! Podden har bjudit på många skratt detta trista Corona år!

Baka något att ge bort

Tips för den som...
Perfekta presenten om man inte vill köpa prylar. En burk med kolor eller kakor ger en extra guldkant tillvaron!

Duktiga flickors revansch

Bok av Birgitta Ohlsson
Birgitta Ohlsson vill med denna bok ge de duktiga flickorna revansch. Personliga anekdoter från hennes egna liv varvas med fakta och olika perspektiv lyfts hela tiden fram. Det finns även en återkommande tidslinje i boken som visar feministiska framsteg. Myter krossas och budord ger en känsla av power. Högt och lågt. Mycket rymms inom bokens drygt 200 sidor.

Vilken intressant läsning! Birgitta Ohlsson har länge varit en förebild för mig, både i mina tidigare europavetenskapliga studier men även som den feminist hon är. Jag kan i många fall känna igen mig själv i det hon skriver. Jag är på många sätt en typsik duktig flicka. Jag vill hela prestera och några av mina drömmar och mål skrämmer mig. Men jag går också min egen väg. Trots att jag var säker på att jag skulle gilla boken innan blev jag positivt överraskad och den var så mycket bättre än förväntat. Att det är så mycket som rymms på relativt få sidor är imponerande. Denna bok borde alla läsa!

Pussel

Produkttyp

Pussel som present

En jättebra present som passar de flesta i alla åldrar. Perfekt aktivitet att ägna sig åt i dessa tider!

Verschwindigus

Bok av David Teschner
En man planerar i hemlighet hur han ska försvinna från den verklighet han lever i. I en kvarglömd portfölj på en bro hittas en novell med titeln Verschwindigus. Författaren är försvunnen och novellen väcker stort intresse. Vad är det egentligen som har hänt?!

Bokens början tas dock mycket tidigare än vad jag förväntade mig. Men det var kanske också det mest intressanta med boken, att få läsa och ta del av protagonistens tankar inför försvinnandet. Varför väljer man att lämna allt man har för att starta ett nytt liv? Ett liv som dock mest tycks gå ut på att förstå det tidigare livet? Mycket oklart, men jag gillar historien och berättarperspektivet. Den sticker ut bland andra böcker och det är alltid ett gott tecken. En läsvärd debutbok!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.