Baka något att ge bort

Tips för den som...
En bra present som passar att ge både gammal och ung. Speciellt trevligt att kunna överraska de som håller sig i karantän med att hänga lite nybakat på dörrhandtaget.
Älskar att baka!
Att baka eller laga till någon godsak och ge bort är alltid uppskattat!
Kanske en mjuk pepparkaka till jul eller en sockerkaka till midsommarfirandet....
Packa in den i en fin burk eller folie och du får en härlig doft på köpet.
Hembakat går alltid hem!
Det är jättekul att baka.
Du har tur att du får smaka,
för med sugna bagare
blev det knappt något kvar att ge.
Denna julklapp är till dig
Nu tomten till dig nog vill komma
Perfekta presenten om man inte vill köpa prylar. En burk med kolor eller kakor ger en extra guldkant tillvaron!
Jättebra om man kanske inte har råd med något bättre, eller som komplement till något annat. Fast vissa är ju så grymma på att baka att det är den perfekta presenten. Jag fick några brownies en gång som jag fortfarande drömmer om ...
Att baka något är en perfekt present! Både hemgjort och gott, och det behöver inte vara perfekt det är tanken som räknas, för vem vill inte ha något gott att äta på jul?
Personligen så älskar jag att ge bort (och få) saker som är personliga! Då känns det verkligen som personen har tänkt extra på en och det gör en alldeles varm i hjärtat. Att baka något med kärlek är riktigt fint att ge bort, för vem älskar inte sötsaker?! Perfekt att ge bort god knäck i en fin burk nu vid jul!
Personligen älskar jag att ge bort saker som jag själv har gjort, i synnerhet något som är bakat. En perfekt julklapp/present om man inte vet vad man ska ge något. Det uppskattas alltid.
Ingen kan väl bli gladare att få en burk med hembakade småkakor, en påse med lussekatter eller hemgjorda kolor?

Man kan slå in dem fint med lite presentsnöre runt påsen eller göra en fin rosett 😊

Jag tycker att det är en personlig gåva som alltid går hem.

Kul att göra andra glada med en gåva.
Att baka något att ge bort visar på omtanke, tycker jag. Dessutom är det många som inte önskar sig fler prylar, då kan en hembakt gåva vara perfekt istället!
Jag brukar baka fröknäcke eller julgodis att ge bort.
En väldigt uppskattad och personlig gåva att ge utan att budgeten ska dra iväg. Passa på att göra en sats Rocky road att ge bort i julklapp, eller varför inte en banankaka med apelsinkrokantchoklad i för att höja julkänslan?
Detta är en alldeles perfekt present som inte kostar så mycket och som är miljövänlig då man inte behöver köpa en fysisk julklapp. Skulle uppskatta detta jättemycket.
Att få ge bort något man själv skapat med kärlek är något som behövs i dessa tider.
Det uppskattas också då många är stressade i samhället och hemmet oftast innehas av en massa prylar då är det kul att få ge bort något hemgjort.
Att ge bort något hembakt är väl alldeles perfekt, det ligger så mycket omtanke bakom och blir så väldigt mycket mer personligt än något köpt!något jag hade blivit jätteglad över.
Vad ger man den som har allt?! Jo, kakor så klart! För vem gillar inte sötsaker?! Perfekt sak att ge bort. Lägg de i en söt ask och slå in med fint papper så blir det succé!
Att baka lite kakor är perfekt till de son redan har det mesta och säger att de inget vill ha. Hembakat går alltid hem.
Det här är presenten som både är uppskattad att få och att ge bort. Vem kan motstå doften av hembakat? Och det är både kärlek och omtanke i varje tugga. Ett bra sätt att visa sin uppskattning på och inte behöver det bli dyrt heller. Vill man så slår man in det man bakat i en extra fin kakburk som kan användas om och om igen och för att ge presenten en lite extra twist så kan man ju ge bort en prenumeration på hembakat så gåvan räcker längre.
Det är både roligt att ge bort och väldigt uppskattat att få något hembakat.
Någon lägger ner sin själ och hjärta för att skapa något personligt och smakfullt till någon annan.
Kanske inslaget i en fin burk med presentsnöre runt. Alternativt i en cellofanpåse med dekorativa band.
Jag bakar ofta mina presenter! Det är fantastiskt roligt att få ge bort flera sorters julgodis, eller kanske massor av lussebullar som någon kan stoppa i frysen. Ett tips är att köpa fina burkar och korgar på secondhandbutiker. Det är så mycket roligare att ge bort det du bakat i något som de sedan kan servera bakverken i.

Bakat är alltid uppskattat, som present, kanske som en avslutningsgåva till en arbetsplats eller till någon som inte har tiden att fixa själv, men som verkligen skulle uppskatta hembakat fika!
Det här är lyx att få! För två år sedan fick jag pepparkaksdeg av min äldsta dotter som hon gjort själv. Vilka goda pepparkakor det blev!
Att baka gynnar både den som bakar och den som får ta emot bakverken. Att baka är avslappnande, inte alltför dyrt och kreativt och mottagaren får njuta av sötsakerna. Slå gärna in kakan i en fin burk så blir det två presenter i en!
Bakverk är väldigt tacksamt att ge bort. Har gjort det i många år och det uppskattas alltid oerhört då de jag ger till antingen inte hinner själva, har möjlighet själva eller intresse själva att baka.
Jag gillar detta då många redan har en massa saker så är bakverk väldigt uppskattat. Den som ger har tagit sig tid och utföra ett hantverk. Det ligger även en del kärlek i det.