Pussel som present

Presenttips
Det här är ett generellt presenttips, inte en specifik produkt. Du är välkommen att recensera det här presenttipset för att hjälpa andra att hitta bra presenter.
En present som passar alla åldrar och perfekt till den som redan har allt! En riktig klassiker som man kan använda många gånger. Varför inte ge bort ett pussel med julmotiv så att det kan bli en tradition att lägga det varje jul.
Pussel är en perfekt present. Kan ges bort till bara en eller till fler. Roligt att lägga tillsammans och bra avkoppling! Alltid bra att ha hemma!
Riktigt bra julklapp! Det finns pussel för både stora och små. Tycker själv att det är så himla mysigt att röja undan på ett bord hemma och sedan sitta hela familjen och lägga ett stort pussel tillsammans. Extra perfekt present nu i dessa tider då man mest håller sig hemma och kanske är i extra stort behov av ett avbrott från att jobba vid datorn eller kolla Netflix!
Pussel är perfekt att ge barn. Mina småsyskon kan alltid distraheras med pussel. Om de är sura eller ledsna så tar man bara fram ett pussel och börjar lägga. Det funkar!
Ett pussel är en jättebra present för hela familjen, även om man inte lägger samma pussel (beroende på åldrar) får man en mysig stund tillsammans och det kan vara skönt men en lugn aktivitet i julstressen.
Pussel är aldrig fel som present. Det kan underhålla genom åldrarna och varför inte skapa ett eget pussel med foto på något omtyckt? Barnbarn, natur eller en söt liten katt. Det finns oändligt många bilder och motiv och endast fantasin begränsar.
I ett modernt samhälle kan det vara skönt att få koppla av och göra något roligt tillsammans med familjen. Klura, skratta och göra nya minnen tillsammans över ett fint landskap eller varför inte göra ett eget Puzzel och ge bort
En perfekt julklapp till hela familjen. Alla kan vara med. Ett mysigt tidsfördriv i mellandagarna. Och vill man göra det extra bra så kan man skicka med en pusselmatta 😊
Ett perfekt tidsfördriv för alla åldrar. Något som flera kan samlas runt och ha många mysiga och kluriga stunder tillsammans.
Vilken härlig gåva. Bättre blir det om du erbjuder dig att vara med och pussla. Tillsammans blir allt lättare
Den perfekta presenten till både ung och gammal. Ett bra sätt att koppla av på och fördriva tiden med långt bort från alla sociala medier. Finns i alla storlekar med en mängd olika motiv så det finns ju något för alla. Funkar bra oavsett om man lägger det ensam eller om man anordnar en pusselstund med familjen. Vill man så sparar man det som tavla sen.
Det finns pussel för alla åldrar och motiven kan anpassas efter intresse. Det är ett bra tidsfördriv och motivet växer fram efter hand. Ett färdigt pussel kan göras om till en tavla, plockas ihop för att läggas senare igen eller ges vidare till någon annan som behöver. Det kan återanvändas i evighet, så länge man håller reda på alla bitar.
Jag älskar att få pussel i julklapp och ger det också gärna till andra. Det är ett bra och mysigt tidsfördriv som passar perfekt över långledigheten i jul och nyår (kanske speciellt detta året när man inte kan göra så mycket annat). Det är även en present som passar både barn och vuxna, beroende på svårighetsgrad såklart.
Ett pussel är ett mysigt tidsfördriv och passar lika bra att lägga ensam som tillsammans med familj eller vänner. Anpassa storlek och motiv efter ålder och intresse så har du en riktigt bra julklapp som passar alla åldrar.
En julklapp som räcker flera dagar. Det viktiga är att en kan lägga det på ett bord som inte används till annat, så en kan låta det ligga framme. Då kan en bara gå förbi och lägga dit en bit. Oftast brukar en dock bli sittande i timmar utan att en är medveten om att tiden går. En perfekt sysselsättning nu när vi inte kan fira jul som vanligt utan när en får mer tid med sig själv.
En klassisk julklapp för oss, perfekt att pussla tillsammans i mellandagarna. Man blir lätt biten och bara måste lägga en bit till... Fint med en julklapp som många kan använda tillsammans!
Ett helt underbart sätt o få se en bild växa fram tillsammans med familjen. Brukar bli ett pussel till mellandagarna!
Toppenpresent som funkar till alla åldrar, bara du anpassar det lite. Bra till julklappsspelet med. Det finns alltid nån i din närhet som uppskattar ett pussel, dessutom är det en kul hobby man kan göra ihop, hela familjen.
Vi är en familj som älskar att pussla! När vi vuxna lägger pussel på 1000 bitar så kommer barnen och hjälper till. Det är en lugn aktivitet som alla kan involveras i. Jättebra som present! Det har varit väldigt uppskattat när vi gett bort 😃
Bra pyssel i norrländska vinter natten för ute är det kallt och snöigt och pussel är kluriga och tar tid så man har pyssel för många kvällar utan att få tråkigt speciellt om hela familjen bygger tillsammans
En som gillar att bygga pussel vill alltid ha ett nytt motiv. Det går dessutom att göra det till en relativt personlig present beroende på vilket motiv man väljer. Vill man vara ännu exklusivare så kan man ju beställa ett eget pussel med eget motiv, som passar mottagaren extra bra.
Ett pussel är en mycket passande present till ung som gammal. Antalet bitar får givetvis anpassas till mottagarens ålder. Kan vara en present till en enskild person eller varför inte till hela familjen. Om det är ett klurigt pussel kan man hjälpas åt och eventuellt ha det framme på ett bord tills det är klart.
En jättebra present som passar de flesta i alla åldrar. Perfekt aktivitet att ägna sig åt i dessa tider!
Pussel är en utmärkt julklapp och det finns pussel för alla åldrar och intressen.
En trevlig tradition är att köpa ett nytt julpussel varje år och låta familjen lägga! Det är härligt att leta efter bitar tillsammans och lyckan är stor när man hittar den felande biten.
Vill man tänka på miljön kan man hitta fina pussel i secondhand-butikerna för en billig peng!
Jag älskar att pussla och skulle bli överlycklig över att få ett pussel i present. Gärna ett med någon roligt motiv på
Perfekt till alla åldrar. Tränar logiskt tänkande, mönster, samarbete. Passande nu när allt mer tid ägnas hemma.
Pussel är en jättebra present för både stora och små. Det finns många roliga, fina och spännande motiv att välja på. Man kan även göra pussel med egna foton i olika storlekar, vilket brukar vara mycket uppskattat. En present som räcker i flera dagar om det är många bitar.
Rekommenderar pussel i allra högra grad.
Passar alla åldrar och det är tanke stimulerande och rogivande!

Finns i så många olika varianter och färger.

Det bästa är att när man är klar , är att man kan byta det med någon annan!
Pussel är klart något som för hela familjen tillsammans och det är härligt för det blir en riktig teambuilding. ❤️
Toppenpresent till gammal som ung. Passar perfekt under julledigheten om man vill samla hela familjen. Ett pussel kan dessutom vara ett välkommet tidsfördriv för äldre släktingar eller vänner som till följd av coronaviruset sitter isolerade.
Ett mysigt sätt att samla familjen kring. Ett julklappspussel som ligger framme hela julhelgen. Man kan slå sig ner själv och låta bilden växa fram. Nästa gång man slår sig ner har någon annan lagt dit ett par bitar. Avkopplande och roligt!
Funkar för alla åldrar och perfekt att syssla med under julhelgen. Speciellt i dessa tider när en helst ska stanna hemma!
Absolut bästa presenten en kan ge någon. De går att byta mellan människor eller pussla igen. Vem kan inte vilja ha något sånt?
Pussel tycker jag är en lysande present. Det kan man sysselsätta sig själv med eller så kan hela familjen engagera sig. Det finns ju nuförtiden så mång olika varianter och svårighetsgrader på pussel så att det kan bli en utmaning för var hjärna. Varför inte testa ett tredimensionellt eller ett självlysande som variant på de traditionella pusslen.
Pussel som present passar många. Man har ju möjlighet att välja såväl antal bitar som motiv utifrån mottagarens färdigheter och intressen. Pussel tycker jag personligen är avkoppling och det kan behövas lite avkoppling från vardagens alla måsten ibland. Dessutom utvecklas bland annat matematiska färdigheter då man lägger pussel.
Många gånger har jag gett bort personliga pussel till mina nära och kära. Ladda upp ett foto från ett fint minne på en personliga present-sajt och vips så har su fått ett pussel hem till brevlådan. Att få se leendet när väl mottagaren har knåpat ihop pusslet är obetalbart! En hållbar present dessutom!
Att lägga pussel är inte bara lustfyllt utan också utvecklande. Man lär sig att se samband, tränar upp förmågan att kunna urskilja detaljer och se helhetsperspektiv. Det är bra för minnet, motoriken och är ett utmärkt sätt att slappna av. Att släppa tankar på annat och istället fokusera på ett pussel kan ses som en form av meditation och motverka kronisk stress.
Utförs aktiviteten tillsammans med andra blir det ett trevligt sätt att umgås, detta såväl med jämnåriga som över generationer.