Anne Franks dagbok

Diary of Anne Frank
Bok av Anne Frank
Det här är en bok som är skriven av en ung flicka, som hamnade mitt i andra världskriget. Boken är skriven i dagboksformat och tar upp olika händelser som drabbade familjen Frank. Det var Anne Franks far Otto som efter kriget hittade Annes dagbok och han gav sedan ut den så att andra också får läsa historien.
En jättebra bok som handlar om hur en flicka och hennes familj lever gömda under andra världskriget.
Anne är en judisk flicka som håller sig gömd för nazisterna i Amsterdam och hon skriver allt som händer i sin dagbok. Verklighets baserad bok som blivit ett tidsdokument och en klassiker.
En bra och spännande bok som är ack så viktig i dessa tider. Gammal men aktuell. Viktigt att våra ungdomar får läsa denna ❤️
Det här är en bok som egentligen inte är speciellt skrämmande sett till dess innehåll. När man vet att det som står har skett på riktigt, och att Anne till slut dog i ett av de koncentrationsläger som byggdes upp under kriget, blir det desto mer otäckt. I den här boken kan man följa den fjortonåriga flickan Anne, hennes familj samt några av familjens anhöriga under kriget. De får möjlighet att fly och gömma sig i en hemlig lägenhet ovanpå ett kontor. Trappan till lägenheten ligger bakom en bokhylla, och familjen får leva tyst, i alla fall under dagtid när andra personer kan höra dem. De bor trångt, det är inte helt lätt att sköta hygienen, men de är i alla fall tillsammans och lever. De har mat för dagen. Men till slut blir familjen förrådd och de tas till fånga.

Det här är en bok som alla bör läsa, om inte annat för att få en större förståelse för hur det var att leva under krigstiden. Boken är tänkt att vara skriven för unga vuxna och tonåringar men vuxna kan ha minst lika stor behållning av den.
Anne Franks dagbok är en klassiker som baseras på Anne Franks dagboksanteckningar från andra världskriget. Boken anses vara ett viktigt dokument från krigsåren och skildrar hemskheterna som pågick.

Boken skildrar den judiska tonåringen Anne Franks liv när hon gömmer sig från nazisterna under andra världskriget. Hon gömmer sig tillsammans med sin familj i ett hus i Amsterdam. Hon fick en dagbok i 13-årspresent och anteckningarna löper under en tvåårsperiod. År 1944 tar anteckningarna plötsligt slut vilket är ytterligare ett bevis på de osäkra förhållanden som många levde under på den tiden.

Det är en otroligt hemsk, men viktig skildring av en tid som aldrig får glömmas bort. Trots att Anne var så ung lyckas hon på ett imponerande sätt skildra livet som tonåring under denna tid. Hennes berättelsekraft och livsglädje gör denna bok till en hjärtskärande, men desto viktigare bok att läsa för kommande generationer.