En trygg hamn

Inner harbor
Bok av Nora Roberts
Phillip Quinn har satsat allt på karriären och lämnat uppväxten på gatan bakom sig för gott. Men en blick på yngsta adoptivbrodern Seth räcker för att han ska bli påmind om den pojke han en gång var. När forskaren Sybill Griffin dyker upp i staden blir Phillip omedelbart fascinerad. Men Sybill bär på en hemlighet som hotar det liv som bröderna Quinn har byggt upp för sig själva - och för Seth.
En trygg hamn, Familjen i Chesapeake Bay del 3 av Nora Roberts.
Nu möter vi Phillip Quinn och följer hans resa innan han hamnade hos sina fosterföräldrar som gav honom livet. Hur han fick stödet att bli den framstående, arbetsamma och trygga man han blivit.
Han och hans bröder Cameron, Ethon och Seth har alla varit barn på glid. Barn som utnyttjats, skadats, aldrig varit älskad och stått utan trygghet. Men i deras väg har paret Quinn kommit och räddat dem från ett liv utan värde, tagit dem till sig som sina egna söner och präglat dem i vikten av att vara starka tillsammans.
Just Phillip har lotten som ansvarig för papper som berör brödernas gemensamma båtbyggarföretag, handlingarna runt yngsta brodern Seth som inte hann bli adopterad innan fadern dog. Han jobbar även i Baltimore, några timmar från hemmet med bröderna.
I hans väg kommer Sybill och vänder upp och ner på alla hans känslor, krackelerar skyddsmurar men vänder också fokus på familjen.
Sybill råkar inte hamna i närheten av bröderna Quinn, hon har ett personligt intresse i Seth som hon inte vill avslöja.
Som alla Roberts böcker byggs en spänning upp. Efter att ha läst några känns planen igen men fördelen med henne som författare är att vägen till att mannen och kvinnan får varandra kantas av oväntade händelser.
Mysläsning som ibland behövs i vardagen.
Utgiven 1999, svenska 2020
En Trygg hamn är den tredje boken i serien om bröderna Quinn. Som alltid med Nora Roberts så är boken fylld av kärlek och romantik och så en tvist som gör att kärleken plötsligt verkar vara omöjlig. Ändå lyckas hon fånga läsaren kvar i historien och En Trygg Hamn är inget undantag.
En trygg hamn av Nora Roberts är den av mig mycket efterlängtade tredje delen av fyra i serien Familjen i Chesapeake bay och den gjorde mig inte besviken. Jo, nu ljög jag. Ett antal språkfel i texten stör min läsning, men boken i sig är ändå en fullpoängare. Böckerna innehåller hemligheter, kärlek, familjekänsla trots avsaknad av blodsband, ett liv vid havet, båtar, hundar och mycket mera.

Denna bok fokuserar främst på den tredje brodern, trettioårige Phillip. Han som har satsat allt på sin karriär, efter att som trettonåring blivit räddad från gatan av paret Ray och Stella Quinn. Båda är nu borta, så familjen Quinn består av Phillip, hans bröder Cam och Ethan, deras fruar Anna och Grace, Graces dotter Aubrey och yngsta brodern Seth som är tio år. Stämningen och jargongen i familjen är ofta rå, men hjärtlig. Bröderna har tillsammans byggt upp ett företag där de tillverkar båtar för hand på beställning, Boats by Quinn. Snart hoppas de att förmyndarskapet för yngsta brodern ska gå igenom till deras fördel.

En dag dyker det upp en forskare i deras stad, Sybill Griffin, och Phillip blir genast mycket intresserad och fascinerad av henne. Men, det visar sig att hon bär på en stor hemlighet som snart hotar familjen Quinn och framför allt Seth...
Nora Roberts levererar alltid . Man blir aldrig besviken, detta är bok nr 3 av 4 och denna bok riktar in sig på Philip Quinn. Det är en spännande bok bräddfylld med kärlek.
Så fort man får nöjet att öppna en ny bok av Nora Roberts så vet man vad man har att vänta sig.. de är alltid fyllda till bredden av kärlek, målande beskrivningar och en text som bara flyter på. Man vet redan efter första kapitlet vem som blir kär i vem och vilka huvudkaraktären är och man vet att de kommer få sitt HEA(happily-ever-after), hon följer romance-mallen med perfektion! Att hon ändå lyckas trollbinda en inför berättelsens kommande perepetin och höjdpunkter är en skicklighet i sig. Att man som läsare vet vad som ska hända men fortfarande njuter av uppbyggnaden och händelsen så pass mycket att man håller andan är en beundransvärd effekt hon lyckas skapa.
Jag säger det igen: romance-mallen har hon stenkoll på!
Roberts gör mig sällan besviken, definitivt inte denna serie och jag längtar redan efter den sista delen.