Dolores Claiborne

Bok av Stephen King
Dolores Claiborne har något att berätta. Hon förhörs av polisen efter Vera Donovans plötsliga död - den rika, invalidiserade gamla damen som Dolores vårdat så länge. Alla vet att de två kvinnorna inte alltid varit sams, och dödsfallet döljer en hel del mysterier. När Dolores nu möter rättvisan har hon dock långt mycket mer att komma med: en livshistoria, en bekännelse och ett försvar. Poliserna som leder förhöret om Vera Donovans frånfälle får också höra vad som egentligen hände under den stora solförmörkelsen trettio år tidigare, dagen då Dolores man Joe dog. Dolores Claiborne, som kom ut 1992, är en av Stephen Kings mest övertygande romaner. Det är berättelsen om ett äktenskap där en psykisk terror satt sin klo i tillvaron och alla gränser överskridits.
Boken åkte upp på min topp 3-lista över Stephen Kings böcker redan efter ett par sidor.
Den är väldigt kort i jämförelse med Kings älskvärt tjocka romaner, men trots det var den oerhört mångfasetterad och grymt spännande att läsa.
Filmen tog mig med storm för något år sedan (Go Kathy Bates!) och boken var kanske liite annorlunda men ändå fullt lika bra! Ä L S K A R !
Rekommenderas för den som gillar skräck