Mrs Angels tårtbageri

Baking Cakes in Kigali
Bok av Gaile Parkin
Till alla livets stora ögonblick behöver man en tårta, eller hur? Om man bor i Kigali beställer man den med fördel från Mrs Angel Tungaraza som har ett litet och mycket personligt tårtbageri hemma i sitt kök i lägenheten i det internationella lägenhetskomplexet. Här bor de amerikanska volontärerna som vill göra gott efter folkmordet, den japanske gästarbetaren som firar allt och längtar hem till sin familj, den muslimska familjen vars dotter håller på att bli stor, mannen som alla kallar CIA. Hit kommer tonåriga Jeanne d'Arc för att tjäna lite pengar - och många kunder som vill beställa Mrs Angels berömda tårtor ... Mrs Angels tårtbageri (originaltitel: Baking Cakes in Kigali) är Gaile Parkins debutroman. "Boken är väldigt gemytlig och mysig, samtidigt som den bjuder på djup." dagensbok.com "Ibland när jag har läst klart en bok lämnar jag den med ett leende på läpparna och känsla av upprymdhet. Precis så var det när jag läste Mrs Angels tårtbageri" bokbloggaren Blandad konfekt "Mrs Angel har potential." Ingalill Bergensten, Meny "Liksom Mma Ramotswe är Angel fullt och fast övertygad om att de flesta av livets förtretligheter bäst avhandlas över en kopp te - och gärna en cupcake! Liksom Mma Ramotswe har Angel ett stort och varmt hjärta, hon är klurig och finurlig, klok och livserfaren, och hon är liksom sin botswanska medsyster tolerant och vidsynt. Hon behandlar alla, hög som låg, med samma respekt och medkänsla." bloggaren Kjerstis mat och prat
12 utgåvor
Välj utgåva
Mrs Angels tårtbageriSvenska - Pocket
ISBN: 9789173872577
Kigalin kakkukauppaFinska - E-bok
ISBN: 9789513172817
Baking Cakes in KigaliEngelska - Pocket
ISBN: 9781848871472
Baking Cakes in KigaliEngelska - E-bok
ISBN: 9780857895189
Baking Cakes in KigaliEngelska - Inbunden
ISBN: 9781843549857
Baking Cakes in KigaliEngelska - Okänt
ISBN: 9781843547471
Parkin, G: Kuchen backen in KigaliRyska - Okänt
ISBN: 9783548282824
Baking Cakes in KigaliOkänt
ISBN: 9780440338796
Baking Cakes in KigaliEngelska - Pocket
ISBN: 9780385343442
Mrs Angels tårtbageriSvenska - Inbunden
ISBN: 9789173871570
En bok som följer en kvinna i boende i Rwanda efter folkmorden som hände på 1990 talet. Vi får med mrs Angel Tungaraza följa de boende i huset samt hennes andra vänner som bor runtom i staden Kigali. Mrs Angel är en mästare på att baka tårtor och göra de färgglada och vackra till olika tillställningar.

En trevlig berättelse som snuddar vid viktiga ämnen men som i min mening inte riktigt kommer de på djupet. Vi får höra lite om HIV, kvinnlig könsstympning samt så klart om folkmordet. Men jag skulle önska en mer djupdykande berättelse. I detta fall var det en underbar liten bok men som egentligen inte gav några känslostormar trots de olika tunga ämnena.

Kommer se om jag hittar fler i denna serie i framtiden eftersom denna görsta iallafall får ,5 stjärnor! Eftersom jag avrundar uppåt blir det alltså en 4a i betyg.
I Kigali, Rwanda, bor mrs Angel. Rwanda är fortfarande märkbart påverkat efter folkmorden 1994.

Mrs Angel bakar tårtor som ingen annan och hennes kundkrets ökar ständigt eftersom alla som ser och smakar hennes tårtor berättar vitt och brett om dem. Odile, en av Angels väninnor säger ”Rwanda skulle ta guld i OS om skvaller var en sport”.

Angel och hennes mans två barn är båda döda och de har därför blivit föräldrar till sina barnbarn.

Förutom de dagliga bestyren är närvaron av HIV och AIDS (trots att det är mycket ”hysch hysch), malaria, oron för Ebola i grannlandet Uganda, förlusten av familjemedlemmar under folkmorden och fattigdom saker som ständigt gör sig påminda.

Det här är en underbar roman med drag av Damernas detektivbyrå, men med mycket större allvar samtidigt som humorn och charmen också finns där.

Karaktärerna är många och färgsstarka och jag smålog för mig själv många gånger
En alldaglig bok om en kvinnas liv och hennes tårtbageri. Ingen direkt bok man slukar och ingen direkt spänning, utan en bok man kan läsa och lägga ifrån sig och sen ta upp igen utan att missat något. Kan kännas lite tråkig då det inte finns någon spänning.